fb


2013-05-23 21:27

ANTON VILL KÖPA KJOL TILL BILEN

| Mer

TV TV3: TONÅRSBOSSEN
Torsdag 30 maj kl. 20:00


ANTON VILL KÖPA KJOL TILL BILEN
– FÖR PAPPAS PENGAR

Nittonåriga Anton bor kvar hemma hos pappa och har ingen större lust att tjäna egna pengar. Det är ju roligare att spendera pappas pengar. Det får han all möjlighet att göra nu när han blir boss över hushållets ekonomi i en månad. Antons stora motorintresse står i fokus när han lägger budgeten – och bara 1 500 kr går till mat.

Ensamstående pappan Christer bor i Örnsköldsvik med sina två tonåringar Anton och Jessica. Motorintresserade Anton är 19 år och drömmer om att bli testförare. Nu tar han över familjens inkomst på 30 800 kronor i en månad. När han lagt budgeten går många tusenlappar till Antons bil och han planerar redan för ett nytt kjolpaket. Men endast 50 kronor per dag går till matkassan för hela familjen.
– Räcker inte pengarna får du väl gå ut och skjuta ett rådjur, säger Anton.

Anton får möjligheten att träffa Robert Aftén, eller ”Corvette Robban” som han kallas, och han får upp ögonen för att om man vill komma någonstans i livet med sitt intresse så gäller det att jobba hårt.

I Tonårsbossen får tonåringarna mer ansvar än de någonsin haft. I familjen blir det nämligen ombytta roller. Under en månad tar tonåringen över familjens ekonomi. Charlie Söderberg dyker upp på tröskeln med en hel väska med familjens totala månadsinkomst i kontanter. Denna väska med sedlar har nu tonåringen makt över. Charlie tar även föräldrarnas kreditkort. Hyran ska betalas, mat ska stå på bordet och föräldrarna behöver be om varenda slant. Frågan är om tonåringen kan hushålla med pengarna eller kommer att spräcka budgeten?

Avsnitt 9 av 10.Annonsbilliga resor