fb


2013-05-23 21:20

Cloudleverantören Ipeer öppnar eget i Indien

| Mer

Webbnyheter Sveriges största leverantör av Cloud- och serverhosting, Ipeer, blir först i branschen med ett eget bolag med ett 20-tal anställda i Bangalore. Inga tjänster flyttas från Sverige, utan även hemma växer Ipeer. Omsättningen väntas fördubblas till 100 msek till 2015 på grund av den starka efterfrågan på Cloud- och serverhosting. Ipeer har tre års erfarenhet av framgångsrik verksamhet i Indien genom partner, men väljer nu att också starta eget för ökad kontroll. Bolaget erbjuder redan kvalificerad support dygnet runt för sina tjänster, något som nu kan ges till fler kunder när kontoret blir operativt i september.
– Att ett mindre bolag som Ipeer etablerar egen verksamhet i Indien så här snabbt och i den här skalan är ett bevis för hur väl Sverige och Indien kan komplettera varandra i den kraftigt växande marknaden för Cloud- och hostingtjänster, säger Anders Malmström, Manager India för Business Sweden som hjälpt till vid etableringen.

– Dagens företag behöver snabba och säkra webblösningar till lågt pris och kunnig support dygnet runt. Det är vad vi på Ipeer specialiserat oss på. Genom att som första svenska serverhost starta eget i Indien kan Ipeer erbjuda ännu fler kunder mer ovärderlig support direkt när det behövs. I ett första steg anställer vi nu ett tjugotal system- och applikationsadministratörer, säger Ipeers Indienchef Anto P Rayen, tidigare verksam på IBM.

Ipeer är idag en av de erfarnaste, största och mest heltäckande dedikerade leverantörerna av Cloud- och serverhosting med kontor i Karlstad och Stockholm. Bolaget grundades 2006 av familjen Hedlund, som arbetat i branschen sedan 1997. Ipeer har sedan starten fokuserat på att erbjuda företag det bredaste och modernaste utbudet inom servertjänster; allt ifrån delad hosting till skräddarsydda lösningar, via de nu eftertraktade Cloud- och VPS-tjänsterna. Marknaden för hostad infrastruktur beräknas av Parallells* öka från 3,9 till 9,1 miljarder dollar i Europa och Nordafrika från 2012 till 2015.Annonsbilliga resor