fb


2013-05-23 21:18

MÖT DE OKÄNDA HJÄLTARNA I SVENSKARNAS SEMESTERPARADIS

| Mer

TV TV3: SOS THAILAND – PREMIÄR!
Måndag 27/5 - torsdag 30/5 kl. 19:30

MÖT DE OKÄNDA HJÄLTARNA I SVENSKARNAS SEMESTERPARADIS

Varje år vallfärdar 400 000 svenskar till Thailand. På väg mot den mycket efterlängtade solsemestern med fest, bad och avkoppling är förväntningarna skyhöga. Många har lagt ut stora summor på sin resa. Men den perfekta semestern kan snabbt slås i spillror och då är det tryggt att ha en hjälpande hand på plats. I SOS Thailand följer vi svenskarna som jobbar året runt med att ta hand om skandinaviska turister som råkat illa ut.

Thailand är för hundratusentals svenskar det självklara semestermålet. För många har det blivit som ett andra hem som de väljer att åka tillbaka till varje år. I SOS Thailand träffar vi de skandinaver som på plats hjälper turister som plötsligt blivit sjuka, råkat ut för en olycka, virrat bort sig, blivit lurade eller på annat sätt behöver hjälp eller stöd.

På ett av Phukets största sjukhus, Bangkok Hospital Phuket, jobbar svenskarna Daniel och Nina som koordinatorer och hjälper skandinaviska patienter. Deras jobb är att finnas till hands som översättare, hjälpa till med försäkrings- och resehandlingar samt se till att de drabbade får bästa tänkbara vård.

Norske Rune och danske Per är båda volontärer inom thailändska turistpolisen. Volontärernas jobb är att upprätthålla ordning och säkerhet för både turister och thailändska medborgare. På kvällarna patrullerar de på Patongs ökända bargata, Bangla Road, och på dagtid finns de till hands för turister som råkat ut för brott eller behöver råd och hjälp.

Måndag 27/5:
En svensk man har råkat ut för en allvarlig motorcykelolycka och måste opereras. Rune hjälper en förvirrad ung finsk medborgare som bara verkar äga ett par trasiga byxor och inte ens kommer ihåg var han bor. Han har inget pass och inga pengar och Rune misstänker att mannen blivit drogad. Avsnitt 1 av 8.

Tisdag 28/5:
Svenska Eva är på väg in akut till sjukhuset i ambulans. Hon har drabbats av svåra smärtor i mage och rygg. Volontärpolisen Rune får medla i ett massagebråk. En ettårig svensk pojke har problem med luftvägarna och ska få behandling. Dock väntar en obehaglig överraskning på sjukhuset. Avsnitt 2 av 8.

Onsdag 29/5:
Rune kommer in till sjukhuset med svåra smärtor i bröstet och andningssvårigheter. Det visar sig att hans ena lunga kollapsat. Erika har skadat njuren i en dansrelaterad halkolycka i en bar. Hon vill åka hem till Sverige, men måste vara kvar på sjukhuset. Volontärpolisen Rune rycker in för att lugna en ilsken britt som går bärsärk. Avsnitt 3 av 8.

Torsdag 30/5:
En liten svensk flicka är på väg in till sjukhuset med ambulans. Flickan har haft hög feber i en vecka, och läkarna tar nu prover för att se om hon drabbats av denguefeber som sprids av myggor. Kent var nära att drunkna i hotellpoolen och är nu inlagd på sjukhuset för observation och återhämtning. Avsnitt 4 av 8.

Avsnitt 1-4 av 8.Annonsbilliga resor