fb


2013-05-23 21:16

Få koll på din fond på mindre än en minut

| Mer

Fondnyheter Få koll på din fond på mindre än en minut
i den helt nya Fondkollen-appen

Från och med nu innehåller Fondkollen-appen samtliga fonder tillgängliga för sparare i Sverige – både för premiepensionen och för det privata fondsparandet. Dessutom kan du ta tempen på din fond på mindre än en minut i den smarta funktionen Kolla fonden.
Det är många som har efterfrågat möjligheten att även kunna hålla koll på fonderna till sitt privata sparande i Fondkollen-appen.
”Det är med glädje vi presenterar den nya versionen av appen och vi hoppas att många ska ha användning av den”, säger Pia Nilsson, vd i Fondbolagens förening.
Källa för de privata fonderna är Morningstar och källa för premiepensionsfonderna är Pensionsmyndigheten. Du har en portfölj för ditt privata fondsparande och en portfölj för ditt premiepensionssparande.
En annan användbar nyhet i appen är verktyget Kolla fonden, som dessutom finns i en utbyggd version på sajten Fondkollen.se. Med Kolla fonden är det bara att skriva in namnet på en fond och få besked om hur den har presterat i jämförelse med andra fonder med liknande placeringsinriktning. För det är viktigt att jämföra äpplen med äpplen och päron med päron. Eller för att tala fondspråk, en Sverigefond med en Sverigefond och en globalfond med en globalfond, för att ta två exempel.
”Kolla fonden är ett enkelt och kul sätt att utvärdera dina fonder. Är du nöjd med hur din fond ligger till jämfört med andra fonder i samma kategori? Bra. Annars, se vilka som har presterat bättre inom kategorin och fundera över om det kanske är dags att byta. Enklare kan det inte bli!”, säger Jenny Hansson som jobbar med Fondkollen.se på Fondbolagens förening och som nyligen tog hem tredjeplatsen i årets långloppsvärldscup på längdskidor, Swix Ski Classics.
I fliken Så gör du finns frågor och svar om appen, en snabbguide till appen, fondväckning och en lathund för att välja fonder. I fliken Mer finns quiz, nyheter, tips samt fakta om Fondkollen och Fondbolagens förening.
Den nya versionen av Fondkollen-appen finns än så länge för Iphone i Appstore. Den nya Android-versionen blir färdig i början av juni och hämtas från Google Play.Annonsbilliga resor