fb


2013-05-20 18:36

ALLA MINNEN FRÅN BARNEN FÖRSVANN I BRANDEN

| Mer

TV TV3: HUSRÄDDARNA – SÄSONGSAVSLUTNING
Måndag 27/5 kl. 21:00


ALLA MINNEN FRÅN BARNEN FÖRSVANN I BRANDEN

När Magnus var på jobbet kom mardrömssamtalet: ditt hus står i full brand. Villan på Bullandö i Stockholms skärgård blev totalförstörd. Allt som återstod var förkolnade rester. Det som smärtade mest var förlusten av alla minnen och fotografier från barnens uppväxt. Men kanske går det att återskapa några av minnena med lite kreativitet? Tillsammans med Sofia Rågenklint och försäkringsbolagets skadeingenjör påbörjar Magnus resan tillbaka till ett nytt hus och ett normalt liv igen.

Varje dag brinner det i 17 svenska hem. I värsta fall tar elden liv. Men även materiella skador kan vara en tragedi, när alla minnen blir till aska och livet börjar om på noll. I Husräddarna berättar vi historien om åtta familjer som förlorat sina hus i våldsamma bränder och deras väg tillbaka. Tillsammans med programledaren Sofia Rågenklint och TV3s husräddare inreder vi familjernas hem, återskapar deras minnen och är med när de flyttar in i sina vanliga liv igen.

I Husräddarna har vi samlat de bästa i sin bransch till ett husräddarteam av krishanterare, saneringsexperter, byggnadstekniker, snickare, målare och inredare. Under ledning av programledaren Sofia Rågenklint får vi följa med under resan från katastrof till ett nytt hem. Husräddarna lär sig allt om familjen och vad de har förlorat, innan de pusselbit för pusselbit försöker återskapar deras universum av vardag och trygghet. Men det är också ett allmänbildande program om brandskydd och hur du gör om olyckan ändå är framme.

Sofia Rågenklint gjorde sitt första program i TV3 redan 1999 som deltagare i Jakten på Ökenguldet. Hon har tidigare varit programledare för Skärgårdsdröm i TV8 och Postkodmiljonären i TV4.

Husräddarna har gjorts i samarbete med försäkringsbolaget Trygg-Hansa.

Avsnitt: 8 av 8Annonsbilliga resor