fb


2013-05-20 18:35

MONICA HAR HAFT LEDIGT EN DAG PÅ ETT ÅR

| Mer

TV TV3: KNIVEN MOT STRUPEN
Torsdag 30 maj kl. 22.00


MONICA HAR HAFT LEDIGT EN DAG PÅ ETT ÅR
– DÅ BLEV DET KAOS PÅ DEGERNÄS HERRGÅRD

Idyllen Degernäs herrgård borde vara en drömmiljö för en krögare. Men för Monica Askerlund har det blivit en mardröm. När hon tog över gården trodde hon att Degerfors befolkning längtade efter ett alternativ till sina tio pizzerior. Nu står krogen tom och Monica arbetar dygnet runt för att rädda sin ekonomi. Efter att ha blivit besviken på tidigare personal vågar hon inte släppa kontrollen och har bara varit ledig en enda dag på ett år. Självklart blev det kaos den dagen.
- Jag mår skit. Det är inte värt det, det är inte värt det, säger hon till Alexander Nilson.

I Kniven mot strupen tar stjärnkocken Alexander Nilson sig an utmaningen att rädda krogar som står på ruinens brant. Alexanders metod är att med en liten del hård kritik och en stor del kärleksfullt engagemang försöka bygga upp krögarnas självförtroende igen. Alexander utnyttjar sin egen erfarenhet från bland andra Gondolen, Nils Emil och New York-krogen Akvavit för att hjälpa kriskrogarna att identifiera och komma till rätta med sina problem.

Fakta Alexander Nilson:
Har tidigare varit programledare i TV3 för Middagen och Kvällsmat. Alexander är rock’n’roll-kocken som lagat mat till storheter som Lou Reed och Red Hot Chili Peppers. Alexanders bakgrund som kock är gedigen med restaurangskola och många år på olika guldkrogar exempelvis lyxkrogen Akvavit i New York, välkända Gondolen, Den Gyldene Freden, Nils Emil och Gourmet.

Avsnitt 9 av 9.Annonsbilliga resor