fb


2013-05-15 20:37

KJELL BERGQVIST ÄTER HÖNA SOM DOPPATS I CHOKLAD

| Mer

TV TV3: KJELLES SMAKRESA
Tisdag 21 maj kl. 20.00

KJELL BERGQVIST ÄTER HÖNA SOM DOPPATS I CHOKLAD

Smakresan är framme i Mexico city och nu längtar Kjell Bergqvist efter tacos och kall öl. Istället serveras han en höna som doppats i choklad.
– En total katastrof. Vi ska vara glada att det var tacon som kom till Sverige och inte det här, säger han.

Mexico city är staden där tacos finns i varje gathörn och där den lokala varianten av brottning, med roliga masker på huvudet, är superstort. Men det är också en av världens mest kriminella städer, så Kjelle tvingas under hela resan färdas med säkerhetsvakter runt sig. Fattigdomen och arbetslösheten i Mexico city har skapat en stad där man inte bör vistas utanför de stora turiststråken efter mörkrets inbrott. Men Bergqvist vägrar låta sig nedslås av det här, inget ska stoppa honom från att upptäcka hemligheten bakom Mexicos älskade mat.

För väl i Mexico city ska det såklart ätas tacos. Den bästa tacon finns på gatan och här är det inte någon billig köttfärs som är basen, vi snackar om stora köttstycken som man strimlar direkt ned i tacoskalet. Och det är starkt. Mycket starkt.

Döm därför om Kjelles förvåning när han tvingas inleda matresan med att tvinga i sig en höna som först doppats i choklad. Tydligen är det här också Mexicos nationalrätt? Tur att det går att smita ut till gathörnen och skölja ned det hela med en kall Corona och en street-taco.

Om Kjelles smakresa:
Den här säsongen reser Kjell Bergqvist runt i Sydamerika och testar lokala delikatesser. Kjelle själv kan inte laga mat och vill egentligen inte alls laga mat. Han vill äta. Men han gör ändå så gott han kan för att hjälpa till, även om det oftast slutar med att han måste ta en paus i solstolen.

Avsnitt 6 av 8.Annonsbilliga resor