fb


2013-05-02 14:22

KRAV-märkt mjölkpulver lyfter ekomarknaden

| Mer

Handel

Bondeägda Arla Foods har börjat producera KRAV-certifierat mjölkpulver i sin anläggning på Gotland, ett viktigt steg för fortsatt utveckling av eko-markaden.

– När KRAV ytterligare skärpte reglerna för djurhållning blev det svårare att få tag på mjölkpulver som uppfyllde våra stränga regler. Att Arla nu börjar producera KRAV-märkt mjölkpulver i Visby innebär att utbudet av KRAV-märkta produkter som barnmat, choklad och bakverk kan fortsätta att öka. Dessutom är det ju verkligen jättegoda nyheter för djuren och för oss som äter maten, säger Johan Cejie, Försäljningschef KRAV. 

Arlas mejeri i Visby tillverkar det KRAV-godkända helmjölkspulvret, både för export till övriga Europa och för den svenska marknaden. Pulvret säljs via den danska säljorganisationenB. Engelhardt & CO.

– Det är mycket glädjande att Arla kan leverera detta pulver. Därmed säkrar vi ett fortsatt stort utbud av KRAV-märkta produkter till konsumenter och storkök, säger Johan Cejie.

Under 2011 satte Arla upp målet att till 2015 fördubbla andelen ekokonsumtion på sina basprodukter, som mjölk och fil, i dagligvaruhandeln.

– Arla är idag världens största producent av ekologiska mejeriprodukter. Det känns bra att vi nu också kan erbjuda livsmedelsindustrin en så efterfrågad produkt som KRAV-godkänt helmjölkspulver, säger Ann Freudenthal, ansvarig för Arlas ekosatsning.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor