fb


2013-04-16 20:38

Philips skärmar tar marknadsandelar och fördubblar nordiskt säljteam

| Mer

Prylar Marknaden stabiliseras och försäljningsvolymerna visar en positiv trend när MMD väljer att introducera ett nytt team med stor potential för fortsatt tillväxt.

Stockholm, den 16 april 2013: MMD, företaget bakom Philips skärmar, visar stark tillväxt i Norden. En ny rapport från Meko, visar att MMD erövrar marknadsandelar och förbättrar sina försäljningsvolymer för Philips-skärmar jämfört med de två föregående kvartalen. För att möta den ökande efterfrågan kommer MMD utöka sitt säljteam i Norden.

Den högsta marknadsandelen sedan 2006
Enligt Meko, undersökningsföretaget bakom rapporten, har den Nordiska marknaden för skrivbordsskärmar minskat med 10 procent från Q4 2011 till Q4 2012. Dock visar nya siffror stabiliserade försäljningsvolymer och en positiv trend för marknaden generellt, då försäljningsvolymer för Q4 2012 går i linje med försäljningsvolymer för samma period året innan. För MMD har försäljningen för Philips skärmar återhämtat sig bra, efter nedgången i mitten av året. I slutet av 2012 hade MMDs försäljning ökat från 3,73 procent till 4,35 procent. Det visar goda möjligheter till fortsatt tillväxt och att bolagets investeringsstrategi har lönat sig.

Med ett nytt säljteam blickar MMD framåt
MMD firar framgångarna med ett nytt Nordiskt säljteam. I det nya säljteamet finns Channel manager Markus Randefalk, ansvarig för B2B-försäljningen i Sverige och Finland sedan 2012. Även André Steen, ny Channel manager för B2B- försäljningen i Danmark och Norge och Andreas Eriksson, distributionsansvarig för hela Norden. Andreas kommer att främst jobba från Stockholmskontoret.

- Sedan den första februari har vårt nya säljteam stått under ledningen av vår erfarna försäljningschef, Frank Olsson. Med det nya teamet siktar vi på bli lika framgångsrika i Norden som vi idag är i resten av Europa, säger Thomas Schade, Europaansvarig för MMD.

André Steen har en gedigen bakgrund inom IT, med 21 års erfarenhet av branschen. Han har tidigare jobbat som Channel Manager för Samsung och Area Sales Manager för Fujitsu Siemens. Andreas Eriksson har tidigare, innan han gick över till sin tjänst på MMD arbetat på AMD, i flera delar av kanalen.
Frank Olsson, ansvarig för det nordiska säljteamet har jobbat med Philips varumärke i sju år och är väldigt nöjd med sitt nya team, som han ser ge MMDs kanalrelationer stora fördelar. Parallellt med Philips kommer det nya säljteamet nu även ansvara för försäljningen av AOCs skärmar i Norden.
- Med det nya teamets kunskap, erfarenhet och ambition är jag säker på att vi kan växa Philips och AOCs varumärken i Norden. Vi har nu bättre förutsättningar att svara på marknadens krav och med nya produktinnovationer som Philips Ergo Sensor och Power Sensor ser vi att MMDs nya säljteam kan förändra den nordiska marknaden, säger Frank Olsson.Annonsbilliga resor