fb


2013-03-27 19:02

33 svenska tidskrifter i Readly

| Mer

Webbnyheter 33 svenska tidskrifter i Readly
”Ett Spotify för svenska tidskrifter”
Readly är en ny internationell mediesatsning som gör det enkelt för konsumenten att läsa sina favoritmagasin och att hitta nya tidskrifter. Måndagen den 18:e mars släpps appen Readly för gratis nedladdning på App Store och Readly.com. Bakom Readly står Joel Wikell, grundare av Boss Media som 2008 såldes för över en miljard kronor.

- Readly fungerar som ett Spotify för svenska tidskrifter, säger Per Hellberg, tillträdande VD på Readly. Läsaren får obegränsad tillgång till alla tidningarna i Readlys digitala tidningskiosk vilket betyder ett brett sortiment i din läsplatta.

Det är gratis att prova ett nummer av varje tidskrift på Readly. För den som vill ha obegränsad tillgång kostar det 99 SEK per månad.

- Precis som Spotify gör det enkelt för lyssnaren att finna favoritartisterna och ny musik, möjliggör Readly för läsaren att läsa såväl favoritmagasin som att hitta ny intressant läsning i andra magasin, fortsätter Per Hellberg.

Tidskriftsläsandet står inför samma utmaningar som skivindustrin gjorde för fem år sedan. I och med läsplattans intåg kommer utvecklingen för tidskrifter att kunna ta samma väg som musikbranschen där digitala tjänster idag står för över hälften av omsättningen.

- Readly använder samma modell som Spotify och Netflix: fast pris + “all you can eat”. Dessa betalningssystem uppskattas av konsumenterna.

På kort tid har ett tiotal svenska förlag gått med i Readly, redan på måndag finns över 200 tidningar att läsa och antalet växer hela tiden.

- Vi förhandlar med flera förlag och tidskrifter löpande. Tidningsförlagen får via Readly chansen att hitta nya läsare och nya upplageintäkter. Redaktionerna får nya insikter i vilka som läser, hur de läser och vad de väljer att dela med andra. De tidningar som läses i Readly registreras av TS, branschens opartiska organ för upplageräkning.

Readly har höga ambitioner och planerar att växa internationellt.

- Vi vill leda digitaliseringen av tidningsbranschen, fortsätter Per Hellberg. Planen är att växa vidare i de nordiska grannländerna, i Nordamerika och på nyckelmarknader i Europa. För amerikanska tidningsförlag är det en chans att hitta nya läsare över hela världen, utan kostnader för distribution av den fysiska tidningen.Annonsbilliga resor