fb


2013-03-04 16:11

Martin Akander rekryterats som OP-chef till MTG TV.

| Mer

Folk NY CHEF FÖR EGENPRODUKTIONER TILL MTG TV

Martin Akander rekryterats som OP-chef till MTG TV. Med den nyskapade tjänsten för egenproduktioner förstärks dessutom programavdelningen genom att Mats Vesterlund blir ansvarig för strategiska projekt.
– Det är med stor glädje och förväntan jag blir en del av MTG, säger Martin Akander.

Martin Akander tar steget till MTG TV och den nya tjänsten som OP-chef (Own Productions).
– Att få jobba med bra innehåll tillsammans med begåvade människor och dessutom få ynnesten att ha daglig kontakt med alla briljanta produktionsbolag känns väldigt roligt. MTG TV är på rätt väg, visionen är tydlig och utmaningarna som finns känns både stimulerande och spännande att få börja jobba med, säger han.
Martin Akander är för närvarande kreativ chef på produktionsbolaget Snowman. Han har tidigare varit exekutiv producent på SBS i fyra år och innan dess redaktör och producent på Strix Television i sju år.
Med ansvaret för egenproduktioner förstärker MTG TVs programavdelning sitt redan starka team.
– Vi har haft en omfattande rekryteringsprocess där Martin stuckit ut genom sina gedigna erfarenheter både som väldigt duktig TV-makare och van beställare på kommersiell kanal. Det känns fantastiskt bra med en sådan stark rekrytering när vi nu tar sats för att fortsätta växa på prime time. Med Martin ombord kommer vi att säkerställa att vi förvaltar och förädlar våra programinvesteringar på bästa sätt, säger MTG TVs programdirektör Fredrik Lundberg.

Dessutom förstärks det strategiska arbetet med att Mats Vesterlund på programavdelningen går in som ansvarig för strategiska projekt.
– Tack vare rekryteringen av en OP-chef så kan vi öka fokus på det långsiktiga arbetet och jag är mycket glad över att Mats kommer att leda arbetet med strategiskt viktiga projekt för MTG TV. Hans långa erfarenhet på MTG och gedigna TV-kunskaper gör att han är som klippt och skuren för detta, säger Fredrik Lundberg.Annonsbilliga resor