fb


2013-01-09 11:12

Samsung gör upplevelsen större

| Mer

Prylar Nytt år, nya möjligheter heter det som bekant. Och nya möjligheter är precis vad Samsung erbjuder under 2013. På världens största elektronikmässa CES 2013 i Las Vegas visar Samsung upp en bit av framtiden.

Det är kanske främst Samsungs nya serier av smart-tv-modeller som kommer dra blickarna till sig på CES. Med en ny design och betydligt större skärmar är årets tv-modeller smartare än någonsin och klarar av saker en tv aldrig tidigare gjort.
I år finns det även en tydlig röd tråd hos Samsungs ljudprodukter där modern teknik möter klassisk när soundbars, högtalardockor och hemmabiosystem utrustats med hybrid-rörförstärkare och en elegant design i metall.
Men det är inte bara tv och ljud som tagits till en ny nivå. På CES presenterar Samsung även en rad nya bärbara datorer och bildskärmar samt inte minst nya kameror, anpassade för att dela med sig av bilder. Sammanfattningsvis ett nytt år som är mer uppkopplat och hopkopplat än någonsin. Här presenteras ett urval av Samsung alla nyheter på CES – häng med!
2013 F8005 LED

En tv som lär känna dig:
Smartare än någonsin – välj film i ett svep
Idag presenterar Samsung en ny era av underhållning. Ny design, större skärmar, bättre bildkvalitet och betydligt smartare med en helt ny plattform för Smart Hub. Så kan årets nya Samsung smart-tv sammanfattas. På CES visar Samsung upp led, oled och uhd (ultra high definition) så oavsett vad man föredrar bjuder årets smart-tv från Samsung på en fängslande och underhållande tittarupplevelse. Antalet modeller på 60 tum och större blir fler. Eller vad sägs om uhd-modellen S9000 på inte mindre än 110 tum.
Smart Hub – en interaktiv upplevelse
Med årets nya Smart Hub ritar Samsung om tv-kartan. Med funktionen S-recommendation behöver du varken zappa eller studera den klassiska tv-tablån. Teven gör nämligen jobbet åt dig genom att rekommendera tv-serier och filmer baserat på dina tittarvanor. Med hjälp av det nya gränssnittet som baseras på fem sektioner* är det enkelt att söka bland sektionerna, som alla har ett eget tema. En för vod-filmer, en för din egen media såsom bilder och musik, en för appar, en för sociala medier och så klart en för det du tittar på för tillfället.
Förra året presenterade Samsung röst- och rörelsestyrning för första gången. I år tas nästa steg i denna utveckling då teven fått ett betydligt bredare ordförråd, och även kan styras genom att svepa med handen eller zooma med båda händerna samtidigt.
På CES visar Samsung även upp sitt omtalade och unika Evolution Kit. Den lilla dosan som ansluts på baksidan av din smart-tv** innebär att du kan uppgradera din tv och få tillgång till den senaste versionen av Smart Hub och dess tjänster. Planen för Evolution Kit sträcker sig i nuläget till 2016, så varje år fram till dess kommer Samsung att lansera ett nytt Evolution Kit. När lansering av årets Evolution Kit sker i Norden är ännu inte beslutat, men ett riktmärke är andra kvartalet under 2013. Med hjälp av Samsungs nya sdk 4.0, ett kit för mjukvaruutveckling, är det från och med i år även möjligt att utveckla mjukvara för smart-tv via Linux och Mac, utöver som tidigare Windows.Annonsbilliga resor