fb


2012-12-13 20:45

Fråga Fredrik om fonder!

| Mer

Fondnyheter Fråga Fredrik om fonder!
Nu introducerar vi en nyhet på Fondkollen.se, Fråga Fredrik om fonder. Fredrik svarar på frågor om sparande i fonder privat eller till premiepensionen.
En av de högst prioriterade frågorna för Fondbolagens förening är att verka för ökad kunskap kring fonder och fondsparande. Ett viktigt led i detta arbete är projektet Fondkollen, som består av tre delar: sajten Fondkollen.se, en app och en fickfolder.
”I mitt jobb, som bland annat innebär att jag är ute och föreläser runt om i Sverige om fondsparande inom projektet Gilla Din Ekonomi, får jag många frågor om fonder och fondsparande. Nu vill vi att fler ska ha möjlighet att få svar på sina frågor. Jag kan dock inte ge råd om enskilda fonder eller fondbolag”, säger Fredrik Hård, ekonom på Fondbolagens förening och redaktör för den nya frågelådan på Fondkollen.se.
”Och jag ska försöka att svara kortfattat även om jag är känd för att vara lite väl utförlig och inte vilja utelämna någon aspekt eller detalj.”
Redan nu finns några aktuella frågor till Fredrik.
Tove B frågar: Jag läste i tidningen att det har kommit nya pengar på mitt premiepensionskonto och att det fanns ett visst datum då jag skulle göra något. Det missade jag. Är det för sent nu? Eller vad ska jag göra?
Mattias P frågar: Jag har sett uppgifter om att en aktiefond måste innehålla minst 16 aktier. Är det så? Och finns det någon gräns för hur stor del en enskild aktie får utgöra i en fond?Annonsbilliga resor