fb


2012-12-13 20:41

Ny stor uppdatering - Photoshop stöder nu Retinaskärm

| Mer

IT Ny stor uppdatering - Photoshop stöder nu Retinaskärm
Idag kommer en uppdatering för Adobe Photoshop CS6 som gör att programmet nu stöder Retina-formatet (HiDPI) till nya MacBook Pro. Är man dessutom medlem i Creative Cloud får man ett brett utbud av ytterligare uppdateringar. Sedan lanseringen i april 2012 har Creative Cloud nu motsvarande antal medlemmar som Island har invånare.

"Vi strävar efter att stödja den senaste hårdvaran och digitala tekniken. Därför har vi sett till att alla Photoshop CS6 användare från idag har fullt stöd för Apple MacBook Pro Retina-skärm ", säger Mariah Andén, nordisk marknadschef för Digital Media på Adobe.

Om du har Photoshop CS6 genom medlemskap i Adobe Creative Cloud får du även ytterligare funktioner med den nya uppdateringen. Uppdateringen ger bland annat stöd för Smart Object för Blur Galleri och Liquify, 3D-förbättringar och möjlighet att snabbt exportera CSS-kod till text och objekt, så att du snabbt skapa webbsidor från en mock-up i Photoshop CS6.

Sedan Creative Cloud lanserades i april i år har antalet medlemmar ökat snabbt och nu uppgår det till drygt 300 000 personer.

"Både professionella och privata kreatörer har upptäckt enkelheten och säkerheten i att alltid ha tillgång till de senaste funktionerna, inte vara bunden till en specifik hårdvara och betala ett fast och medlemspris per månad eller på årsbasis. Idag väljer de flesta att teckna medlemsskap på årsbasis, vilket understryker paketlösningens breda attraktion", säger Mariah Andén.

Nytt team-lösning lanseras samtidigt i Creative Cloud
Adobe lanserar samtidigt en ny version av Creative Cloud for Teams som låter kreativa konstellationer samarbeta i projekt med Adobe Creative Cloud. Den nya team-plattformen ger tillgång till 100 GB lagringsutrymme och möjlighet att arbeta med till exempel ett Photoshop-, InDesign-, Premerie Pro-, Flash- eller Illustratorprojekt tillsammans, oavsett var du befinner dig - och oavsett om du sitter på Mac eller PC. Tillsammans med en enkel licenshantering ger det bland annat en större flexibilitet och trygghet för marknadsavdelningar och byråer som kanske har flera lay-outare, grafiker, fotografer och formgivare.

Enkel synkronisering mellan din dator och molnet
Med Creative Cloud Connection, som man får tillgång till både med ett vanligt medlemskap i Creative Cloud och med Creative Cloud for Teams, kan man nu synkronisera projekt på sin lokala enhet mot en molnbaserad lagringstjänst.

"Med Creative Cloud Connection ger vi medlemmarna en ännu smidigare användarupplevelse när de sparar projekt i t.ex Photoshop eller InDesign", säger Mariah Andén.

Om Creative Cloud
Creative Cloud blir ett helt nytt sätt att arbeta med kreativa processer och låter användarna utforska, publicera, dela och arbeta över enheter i molnet och på skrivbordet. Man laddar ner programmen från Creative Cloud och delar filerna i molnet. Creative Cloud-tjänsten är tillgänglig i 36 länder och på flertalet språk. I Sverige kan man gå med i Adobe Creative Cloud från 565 kr per månad. Även utbildningsinstitutioner kan använda tjänsten.Annonsbilliga resor