fb


2012-11-24 11:50

Interoute stärker sin molnplattform med säkerhet från Symantec

| Mer

Handel Interoute, ägare av Europas största molnplattform, har inlett ett samarbete med säkerhetsföretaget Symantec. Samarbetet innebär att Symantecs säkerhetsprodukter integreras med Interoutes molntjänst Managed Security Services. Interoute adderar därmed ytterligare säkerhet till sin molnplattform som innebär ett komplett utbud av säkerhetsprodukter i molnet. Interoutes kunder får en förstärkt administration, övervakning och skydd av sina informationsresurser för att kunna motverka säkerhetshoten.

Genom samarbetet stärker Interoute sin säkerhetsportfölj och kan nu erbjuda hela bredden av säkerhetsskydd såsom antivirus, antispam, bild och innehållskontroll, klientskydd, skydd vid instant messaging och för e-postarkivering från Symantec.cloud. Med Interoutes Secure Cloud Environment, Interoute Managed Firewall Service och Managed Network Intrusion Prevention Service levererar Interoute en heltäckande säkerhetstjänst som kan skräddarsys för att möta organisationens säkerhetsbehov.

De senaste prognoserna från analysföretaget Gartner tyder på att kostnaderna för att skydda sig mot riktade och avancerade säkerhetshot, kommer stiga till 400 miljarder under 2012. Samarbetet mellan Interoute och Symantec ger företag möjligheten att höja sin säkerhetsstandard samt att hantera sin verksamhet säkrare, oavsett om tjänsterna görs tillgängliga inom eller utanför företagets nätverk. Klientskyddet säkerställer även att bärbara enheter uppdateras automatiskt när de ansluts till nätverket.

– Samarbetet med Symantec är ett bevis på vårt engagemang när det gäller att hjälpa företag runt om i Europa att skydda sina tillgångar från riktade säkerhetshot. Vi ger företag en kostnadseffektiv och säker tillgång till sina affärskritiska tillämpningar och data via Interoutes molnplattform. Tillskottet av Symantecs molntjänster till Interoutes säkerhetsportfölj är ett stort steg framåt, som ger företag tillgång till marknadens främsta säkerhetslösningar, säger Jeff Finch, ansvarig för Interoutes säkerhetstjänster.

– Interoute tillför en djup kunskap kring nätverkssäkerhet till molnbaserade lösningar och med vår kombinerade expertis kommer vi att kunna leverera heltäckande säkerhetslösningar för att kunna skydda våra gemensamma kunder mot de ökande säkerhetshoten. Interoute har beprövad support- och teknisk kompetens för att kunna inkorporera Symantec.cloud i sina expansiva molntjänster och vi ser fram emot ett positivt samarbete som i stor utsträckning kommer att gynna våra kunder, säker Matthew Bruun, ansvarig för Symantec.cloud i Europa.Annonsbilliga resor