fb


2012-11-14 19:05

Sälen får O-Ringen 2016 -med mål att slå rekordet!

| Mer

Mobilnyheter 2016 års upplaga av världens största orienteringsäventyr, O-Ringen, kommer att arrangeras i Sälen. Under onsdagens presskonferens presenterades det att folkfesten på nytt återvänder till Dalarna och Sälen, den här gången med målet att slå deltagarrekord!
O-Ringen är tillbaka i Dalarna 2016. Efter succéarrangemanget 2008 i Sälen, det näst största arrangemanget genom tiderna med 24 375 deltagare, så kommer alltså O-Ringen tillbaka till Sälen.

-Senaste gången vi var i Sälen fick arrangemanget högst betyg av ”alla”. Det var många som fascinerades av den unika orienteringen i fjällmiljön med bland annat lift till starten på toppen av Hundfjället under en av etapperna. Det blev en succé och det var många som framförde önskemål om att få komma tillbaka till Sälen, berättar O-Ringenchefen Mark Baljeu.

2016 års O-Ringen i Sälen har ställt in siktet högt:
-Det är dags att slå rekordet från Falun 1985 som hade nästan 25 000 deltagare och Sälen har alla de förutsättningar som krävs att nå dit. Vi siktar på att överträffa 2008 års succéarrangemang och lyckas vi med det finns alla förutsättningar till ett nytt deltagarrekord. Sen vill vi naturligtvis även bjuda på en rekordupplevelse, den här gången med hela fyra fjälletapper, säger Jimmy Birklin en av initiativtagarna till O-Ringen i Sälen.Ett O-Ringen i Sälen 2016 kan bli en ny succé med boende inomhus, redan till stora delar färdig infrastruktur, fantastiska orienteringsmarker och många olika kringaktiviteter. Just efterfrågan på bekvämt boende under rimliga avstånd kan verkligen ”Sälenkonceptet” leva upp till.
Bakom O-Ringen i Sälen står ett antal dalaklubbar. Även Malung-Sälens kommun och Sälen turism stödjer det kommande arrangemanget.
-Sälen Turism har under ett antal år medvetet jobbat med event och aktiviteter under sommarhalvåret och för oss så blir O-Ringen i Sälen en viktig del i vår fortsatta satsning på barmarksperioden, berättar Thommy Backner ordförande i Sälen Turism.
-O-Ringen är ett led i utvecklingen av Malung-Sälen som en året runt destination, inte minst då det förväntas locka ett stort antal utländska besökare, förklarar Ingemar Kyhlberg vid Malung-Sälens kommun.

Bokningen av boendet under O-Ringen i Sälen beräknas öppna under hösten 2014.Annonsbilliga resor