fb


2012-11-14 19:04

Point förbereder Sverige för mobila betalningar

| Mer

Mobilnyheter – Lanserar terminaler med NFC-teknologi och färgskärmar
Point Transaction Systems presenterar två nya betalterminaler. Till skillnad från tidigare modeller är de förberedda för Near Field Communication (NFC) och försedda med stora färgskärmar. Tidigare under året har Point inlett utrullningen av NFC-förberedda terminaler, och med dessa två nya produkter förstärks satsningen. Terminalernas kraftfulla färgskärmar är anpassade för kommersiella budskap, filmer och information om medlemserbjudanden.

Point, Europas ledande leverantör av lösningar för elektroniska betalningar, presenterar nu två nya betalterminaler för den svenska marknaden. Det handlar om den mobila betalkortsterminalen Vx 680 samt den kombinerade betalterminalen och multimediemaskinen Mx 925. Till skillnad från de flesta tidigare modeller är dessa terminaler försedda med NFC-teknologi, vilket är en kommunikationsteknik som bland annat möjliggör mobila betalningar.

Point har, fram tills idag, installerat drygt 50 000 NFC-förberedda terminaler, runt om i Norden. För att förbereda marknaden för kontaktlösa betalningar så kommer Point och dess ägarbolag VeriFone, att se till att samtliga nya betalkortsterminaler som installeras är försedda med den nya tekniken.

– Just nu pågår en mängd olika test som rör mobila betalningar och elektroniska plånböcker, säger Bård Ljöstad, vd för Point Sverige. Vi på Point välkomnar initiativ som kan bidra till mer flexibla och säkra betalningar. Vi ser oss själva som möjliggörare för alla typer av telefonilösningar då våra NFC-förberedda terminaler fungerar oavsett om det handlar om lösningar som WyWallet, Swish, QR-koder, PayPal eller Google wallet. Genom att installera betalkortterminaler färdiga för kontaktlösa betalningar över hela Norden, kan vi göra det enklare för övriga aktörer att sjösätta sina projekt och lösningar.

Det är första gången Point presenterar betalteminaler med färgskärmar. Här ska handlaren kunna presentera kommersiella budskap, filmer och information om exempelvis lojalitetsprogram. På detta sätt kan handlaren öka kundkommunikationen och göra kunden uppmärksam på specifika erbjudanden just i köpögonblicket, något som i förlängningen kan öka kundservicen och intäkterna.

– Med färgskärmarna blir våra betalterminaler till något mer än vad de har varit tidigare, säger Bård Ljöstad. Inte minst Mx 925:en med sin stora 7-tums färgskärm, kan vara ett verktyg för att påverka konsumenternas köpbeslut. Den gör det till och med möjligt att generera nya intäkter då terminalen erbjuder en plats där leverantörer kan köpa annonsutrymme.Annonsbilliga resor