fb


2012-11-14 19:03

Betala med kort samt Chip & PIN i mobilen

| Mer

Mobilnyheter Point Transaction Systems presenterar SAIL, en liten betalterminal som kan kopplas till en smartphone eller läsplatta. SAIL, som är EMV-godkänd med möjlighet att använda Chip och PIN-kod för att godkänna betalningen, är en lösning som anpassats för mindre handlare som önskar sköta sina betalningar mobilt.

Point, Europas ledande leverantör av lösningar för elektroniska betalningar, presenterar nu SAIL EMV, en liten betalkortsterminal som är designad för att kunna möta branschorganisationernas strikta säkerhetskrav. Terminalen levereras med ett ”Software Development Kit” för enkel integration med operativsystem som iOS och Android, samt ett transaktionssystem med uppkoppling mot Points infrastruktur och Gateway. SAIL EMV kompletterar företagets andra mobila betalningslösningar som Global Bay. Tillsammans utgör de en svit av Chip & PIN lösningar för smartphones och läsplattor. Lösningarna finns redan idag implementerade hos ett antal större handlare jorden runt.

Points SAIL EMV-lösning kan kopplas samman med en smartphone eller en läsplatta via högtalaruttaget och tillåter handlare att acceptera kort oavsett om de har magnetremsa eller Chip & PIN. Lösningen är utformad för att möta marknadens samtliga säkerhetskrav, det kan handla om EMV nivå 1 och EMV nivå 2, PCI PTS 3.0, SRED, PA DSS och PCI DSS. Dessutom erbjuder lösningen kryptering av all kortdata. Allt för att säkra att inte känslig information exponeras i den osäkra smartphonen eller läsplattan.

– Detta är ett stort steg i den internationella utrullningen av vår SAIL-plattform, säger Douglas G. Bergeron, CEO för VeriFone-gruppen. Denna unika mobila betalningslösning möjliggör en snabb expansion och införande av säker Chip och PIN-teknologi bland VeriFones och Points tusentals internationella partners bland banker och inlösare. Den enkla och flexibla utformningen av SAIL EMV gör den mycket intressant för organisationer som vill komplettera sitt erbjudande av betalningslösningar med en mobillösning för mindre handlare.

Men SAIL EMV är inte bara en säker betalningsterminal, den innehåller även alla de delar som banker och inlösare behöver för att skräddarsy en lösning för sina kunder. Genom att använda Points Gateway och infrastruktur, kan transaktionerna hanteras snabbt och effektivt samtidigt som användarna förses med kraftfulla verktyg för att analysera och skapa tillväxt i verksamheten. För de hundratusentals handlare som redan använder sig av Points Gateway, jorden runt, blir SAIL EMV ett kraftfullt mobilt komplement.

– Swedbank prioriterar arbetet att minska kontanthanteringen i samhället och det finns ett stort behov av lösningar som även tillåter mindre handlare att erbjuda elektroniska betalningar. Vi ser tydligt hur smartphonen blir en viktig del av framtiden betalningsinfrastruktur. Detta medför att enkla lösningar och säkerhet blir mycket viktigt, säger Erik Cyrus, Head of Group Cards på Swedbank.
Annonsbilliga resor