fb


2012-10-18 7:45

Citrix lanserar nya moln- och mobilitetssatsningar på användarkonferensen i Barcelona

| Mer

IT Citrix lanserar nya moln- och mobilitetssatsningar på användarkonferensen i Barcelona

17 oktober, 2012: Under den första dagen av den globala användarkonferensen Citrix Synergy i Barcelona, har Citrix släppt flera nyheter med fokus på molnrelaterade lösningar och mobilitet. Nedan följer en sammanfattning av de senaste nyheterna:

• Citrix inför nya Shelf Ready molntjänster. Detta kommer göra det enklare att göra om Windows-baserade program och arbetsytor till molntjänster, att bygga nya skalbara och kostnadseffektiva molntjänster baserade på Amazon, att skapa säkra anslutningar till tredjepartstjänster och att säkerställa att till att Citrix kan leverera tjänster tryggt, säkert och effektivt.
• Projekt Avalon, först presenterat i maj, är uppdelat i två projekt med kodnamnen Excalibur och Merlin:
o Excalibur kommer att finnas tillgänglig under detta kvartal i from av en tech preview. Med Excalibur kommer företag att kunna förenkla hanteringen av virtuella applikationer och arbetsytor samt se till att administratörer, från ett gränssnitt, kan designa tjänster (arbetsytor eller program) som bäst passar den enskilda användarens behov. Användarupplevelsen förbättras avsevärt med den största uppgraderingen av bolagets HDX-teknik någonsin. Nya HDX Edge Sight ger IT-avdelningen bättre överblick och kunskap i realtid om kvaliteten på de tjänster som levereras.
o Merlin är tillgänglig för en tech review under första halvåret 2013. Här erbjuds en förenklad administration, självbetjäning och mer flexibla installationsprocesser av virtuella applikationer och arbetsytor med teknik från Citrix Cloud Platform och Cloud Portal. Med Merlin kan du leverera Windows som en molntjänst, uppgradera och expandera i din egen takt, och kan köra olika versioner av Windows Server, XenDesktop och XenApp i ett hybrid-moln.
• Cloud Platform och CloudStack fortsätter att vinna marknadsandelar. Nya teknikpartners på plattformen är Alcatel-Lucent, CA Technologies, Cisco och NetApp. Ledande aktörer som BT, China Telecom, Evry, NTT Communications meddelar också att de använder Citrix Cloud Platform som ramverk för molnstrategier. Cloud Stack växer i rekordfart, och 500 nya molntjänster baserade på denna teknik installeras varje månad.
• För Cloud Bridge, meddelades att en version av Amazon kommer att finnas tillgänglig i november, medan lösningen för Azure är färdig i december. Detta ger en möjlighet att etablera säkra anslutningar till och från båda tjänsterna.
• Citrix öppnar nu sin plattform NetScaler SDX för att stödja nätverkstjänster från tredje parter. Således kan kunderna för första gången integrera många olika L4-7 nätverkstjänster i en sömlös hanteringslag.
• En ny UXI analysteknik för Citrix Byte Mobile gör att mobiloperatörer kan få ännu bättre insikt i prestanda datatrafik samt i realtid få kunskap om användarnas erfarenheter.
• Citrix Receiver stöder nu mer än tre miljarder enheter, alla stora plattformar och alla de mest utbredda enheterna. Lösningen kommer också att stödja alla Windows 8-baserade surfplattor och datorer. Citrix släpper också en ny version av XenClient med stöd för Ultrabooks. Detta gör det möjligt för användare att arbeta med virtuella tjänster även när de inte är anslutna till nätverket. Företag kan dra nytta av virtuella tjänsteleveranser utan användarens prestanda eller produktivitet påverkas. Kombinationen av XenClient och Receiver är därför en mycket effektiv utgångspunkt för de som vill implementera BYOD på det säkraste och mest effektiva sättet.
• Citrix ShareFile ™ med StorageZones är en ny lösning som uppfyller IT-avdelningens behov av lagringskontroll användarnas önskemål om flexibilitet och produktivitet. Organisationer kan tryggt distribuera mer flexibla lösningar där data följer användare och IT-avdelningar har full kontroll och insikt. Innehållet är krypterat och kan fjärrstyras vid behov. Funktionen kan laddas ner i dag som mjukvara och kommer även att finnas tillgänglig som en maskinvaruenhet: StorageZones MPX. StorageZone Connectors för ShareFile gör att kan kunderna ansluta ShareFile StorageZone till befintliga lagringssystem och säkra användarna sömlös tillgång till alla dokument via en separat app. ShareFile StorageZones för Azure kommer att finnas tillgänglig under 2013.
• Citrix Cloud Gateway kommer med en ny revolutionerande MDX-. "mobile device experience" teknik som ger IT-avdelningen full kontroll och ökad säkerhet kring iOS, Android och HTML 5 appar. Den nya versionen av Cloud Gateway kommer att integreras med den nya mobila programsviten Me @ Citrix som ger ett enhetligt sätt att leverera applikationer och data till mobila enheter, även i former där användare kan betjäna sig själva.
• Den nya Citrix Me @ Work kommer först med två nya program som är utformade för mobila enheter och kommer att vara gratis för dem som har licens till Citrix Cloud Gateway: Citrix @ WorkWeb för SecureBrowsing och Citrix @ WorkMail för Secure Productivity. Citrix Me @ Work består av Citrix ShareFile, Citrix GoToMeeting och Citrix Podio.Annonsbilliga resor