fb


2012-10-11 17:17

Litteraturpriset ovisst in i det sista i år

| Mer

Böcker Klockan 12 idag stänger Ladbrokes spelet på Nobelpriset i litteratur. Hittills finns inga indikationer på att insiderinformation ska ha nått fram till spelarna.
- Hatten av till Svenska Akademien och deras organisation. Spelen har varit jämnt fördelade mellan förhandsfavoriterna så vi ser inga indikationer på att några vet mer än de borde, säger Andreas Fyrlund, marknadschef på Ladbrokes.
Ska man tro på spelarna blir det alltså Haruki Murakami som tar hem Nobelpriset i år, även om Peter Nadas har seglat upp som tydlig andrahandsfavorit, och William Trevor gjorde en resa till tredjehandsfavorit på kort tid i tisdags.
-Spelarna har föredragit Haruki Murakami länge nu och fortsatt att satsa på honom trots fallande odds. Brasklappen är att en så folklig kandidat som Murakami kan attrahera spel helt enkelt för att det är ett namn folk känner igen för en gångs skull, fortsätter Andreas.
-Vill man ha lite mer tillbaka på sin insats, skulle jag nog kanske ändå våga mig på en liten insats på Alice Munro, avslutar Andreas.Annonsbilliga resor