fb


2012-09-13 10:19

Han är bäst i Sveriges riksdag på matte!

| Mer

Ekonomi

Mattekampen är en tävling som syftar till att uppmärksamma allmänhet och förtroendevalda på matematikens roll i samhället. Uppgifterna som gav riksdagsledamöterna huvudbry är skrivna av den erkände matematikern Attila Szabo. Idag avgjordes tävlingen och vinnare av Mattekampen 2012 blev Rickard Nordin, Centern.

I dagens samhälle finns det få sammanhang då matematiken inte är närvarande, och matematikkunskaper blir allt viktigare såväl för gemene man som för att Sverige ska kunna förbli ett innovationsrikt och konkurrenskraftigt land. Idag är det så gott som helt socialt accepterat att utge sig för att vara dålig på matte.  Det krävs en radikal förändring i den inställning vi har och förmedlar, och i den processen har förtroendevalda lik väl som föräldrar, lärare och andra förebilder en mycket viktig roll.  

Mattecentrum hoppas nu att diskussionerna tar ny fart.

-          Det var glädjande att se samtliga partier ställa upp i Mattekampen och slå ett slag för vikten av matematik. Vår förhoppning är att det ska bli lika självklart att ställa upp för Sveriges alla elever säger Johan Wendt, grundare av Mattecentrum. 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor