fb


2012-08-12 4:20

Rebel´s of Sweden lanserar ny dressyrsadel

| Mer

Handel

Under Juli har bolaget fått sina första exemplar levererade, både till svenska och engelska marknaden.
- Ett fantastiskt mottagande, lösningen är helt rätt för målgruppen.
Säljchef Lars Kärvestedt kommenterar resultatet av de första kundmötena och utprovningar som han genomfört under juni och juli.
Efterfrågan på en paketlösning med en underdel och två sitsar, dvs både dressyr och hoppning har varit betydligt större än vad vi vågat tro.

Tillsammans med brittiska experter har vår chefsutvecklare och veterinära expert Per-Martin Andrén tagit fram vår första dressyr-sits, naturligtivs perfekt anpassad till den basenhet bolaget utvecklat sedan tidigare.

Per-Martin berättar på telefon där han befinner sig i göteborg:

- Nu har vi början till ett bra sortiment, med hopp och dressyr täcker vi en stor del av behovet. Men vi tänker inte nöja oss med det - fler alternativ kommer, var så säkra på det.

Vad är det då som är så speciellt med en Rebel-sadel?

Optimal anläggningsyta minimerar belastningen över hästens rygg. Ryggmuskulaturen kan arbeta friare med ökad blodgenomströmning- en lösning som gynnar muskelutvecklingen. Även stigläderinfästningarna är utformade efter principen att störa hästen så lite som möjligt.

Sadelns bom är smidig och lätt fjädrande (tillverkad av kompositmaterial & kolfiber) och samtidigt ger den funktion och det stöd som krävs för att ryttaren ska kunna sitta korrekt och bekvämt. Resultatet är en helt ny ridupplevelse – mer intensiv och kraftfull.

Delarna kan naturligtvis plockas isär och sättas ihop med vårt enkla patenterade Click-on-System. En annan lösning gör det dessutom enkelt byta padar när hästens ryggmuskulatur utvecklas.

Väl utvalt, välskuret exklusivt kalvskinn tillsammans med “full grain leather” på de mer utsätta ytorna, fasta bossor av mediumstorlek och genuint Brittiskt hantverk ser till att du får en sadel som håller mycket länge.

Fakta Rebel:Three
Sits & kåpor: Full grain Leather & Kalvskinn? (röd/svart är helt i kalvskin) Mjuk sits
Sitsstorlek: 16”–18”
Bom: Komposit och kolfiber
Bomvidd: Normal
Pad: Mjukt kalvskinn och stoppning av ull
Färger:  Svart             Brun               Röd/Svart
Vikt: ca 8 kg

Prisuppgifter
Normalrpiset för en brun eller röd Rebel:Three: 28 600 SEK
Kontakta vår säljchef för prisuppgift för Röd/Svart modell 

Tillbehör som stigläder, sadelgjord, stigbyglar kommer att presenteras på en ny hemsida under vecka 33.

Hur sker försäljningen

Vi kommer enbart att sälja kompletta sadlar till utprovade hästar och ryttare - vi vill att en sadel ska passa, och ser det som mycket svårt att få till en sådan passning enbart via mått och skisser. Så våra säljare kommer gärna ut till eventuella kunder och provar ut. Det är inte säkert den kommer att passa, men vi hoppas att många vill prova - för hästens skull!


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor