fb


2012-08-11 20:46

Glassbonden serverar glass från egna fjällkor på Stora Nolia i Piteå

| Mer

Handel

I en av montrarna på Stora Nolia i Piteå hittar vi Glassbonden från Selet i Vännäs kommun. Helena Ågren, som äger företaget tillsammans med sin man Tomas, står i montern och serverar glass från egna fjällkor för fulla muggar. Köerna är långa och glassen populär – bland smakerna hittar vi punsch, choklad, Västerbottenost/päron, amaretto, hjortron/kola blåbär och viol.

– Vilka smaker vi har i montern varierar från dag till dag, totalt har vi ett 15-tal olika smaker. Hjortron/kola är den smak som säljer bäst här på Stora Nolia. Många är också nyfikna på att smaka vår glass med Västerbottenost och päron. Givetvis säljer vi också mycket vanilj tillsammans med de övriga smakerna, berättar hon samtidigt som hon nämner den egna favoriten – älgörtglass.

– Stora Noliamässan är en bra mässa för oss. Vi är nöjda. Glassen är populär och vi säljer enormt bra. Det är andra gången vi är med på Stora Nolia, förra gången var i Umeå. Nästa år funderar vi på att utöka med monter både inom- och utomhus, berättar hon.

Stora Nolia i Piteå pågår 4-12 augusti 2012.

För mer information kontakta:

Helena Ågren, Glassbonden, delägare, recept- och kvalitetsansvarig, mobil 070-523 10 11

Eva Lundqvist, Nolia AB, pressansvarig Stora Nolia, mobil 070-331 23 88

Glassbonden. I Glassbondens gårdsmejeri produceras sedan augusti 2010 glass av mjölken från gårdens SKB-kor, Svensk Kullig Boskap, i folkmun kallad fjällko. I glassen använder de sig av naturliga smaktillsatser och erbjuder sina kunder både nya och traditionella smaker och smakkombinationer. Gården ligger vackert belägen vid Vindelälven i Selet, Vännäs Kommun.

Glassbonden finns på Stora Nolia, mässhall 2, monter 277.

www.glassbonden.se

Stora Nolia är Nolia AB:s största mässa och en av de största mässorna i Skandinavien. Stora Nolia hålls varje år: vartannat år i Piteå och vartannat år i Umeå. Evenemanget pågår i nio dagar, i år 4-12 augusti. Årligen besöks mässan av ca 100 000 besökare och ca 800 utställande företag. År 2012 firar vi dessutom den 50:e mässan. På Stora Nolia fokuserar vi på nyheter och traditioner. Här skapas klassisk och uppskattade produktområden som Industri & teknik, Fritid, Bo & bygg och Konsumtion samt en spännande blandning av nyheter med inspirationsutställning, saluhall, hantverk och trädgårdsoas med ett trädgårdscafé samt Hälsans Hus.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor