fb


2012-08-11 10:23

18 år och med ålderns rätt sakkunnig i hur ungdomar använder sociala medier.

| Mer

Medianyheter

Sakkunnig med ålderns rätt

Som sakkunnig i hur sociala medier används av den yngre generationen har den blott 18 åriga Elisabeth Söderlund engagerats av Söderlund & Co AB. Elisabeth har det senaste året varit en av bloggarna hos Söderlund & Co AB för bloggen 7H33 Borås och har skött en hel del kommunikation via 7H33 Borås facebooksida, och har nu också engagerats som sakkunnig för hur den yngre generationen i samhället använder sig av sociala medier, dels för att kommunicera sinsemellan och för att följa nyheter via internet. Elisabeth bloggar under bloggnamnet "Bettan" på boråsbloggen 7H33 Borås. Vid sidan om sitt engagemang i Söderlund & Co, så studerar Elisbeth nu sista året i gymnasiet, och lägger en hel del av sin fritid på dans och idrott. Det är kort och gott en helt vanlig 18 åring med normala intressen, som dagligen använder sig av internets möjligheter så som de flesta 18 åringar gör.

Var generation väljer sin egen väg

Generationen 90-talister och gruppen 15-24 åringar har en helt annat attityd till digitala och sociala medier än den som generationerna med 50- 60- och 70-talisterna har. Undersökningar av bland annat TU (Tidningsutgivarna) visar att denna generation hämtar sin information från digitala källor i långt högre grad än tidigare generationer. Den yngre åldersgruppen är också den som är mest aktiva på sociala medier, och för att förstå hur framtidens köpstarka konsumenter använder sig av internet och sociala medier, är det viktigt att också ta lärdom av, och förstå hur denna generation tänker och agerar. Den traditionella "envägskommunikationen" i marknadsföring som tidigare generationer använt sig av via massmarknadsföringskanaler så som TV, radio och tryckt direktreklam fungerar mindre bra via digitala och sociala media. Att använda sig av denna marknadsföringsteknik i sociala media har snarast en negativ och avstötande effekt på den yngre generationen.

Söderlund & Co kommunikationskonsulter

Söderlund & Co är en kommunikationskonsult som hjälper företag att enkelt och kostnadseffektivt öka sin synbarhet på webben. Vi finns i Borås, och anväder oss dagligen av det registrerade varumärket "7H33 Borås" för att i praktiken visa hur man kan skapa en synbarhet i allt media- och kommunikationsbrus som finns på internet. Vi är aktiva på facebook, twitter, foursquare, youtube, flickr, via bloggar och arbetar dagligen med att hålla oss ajour med nya trender plattformar och appar inom sociala och digitala medier. En sak är säker, det som är stort idag på internet är ingen garanti för att det är lika stort om 5 år.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor