fb


2012-08-09 16:24

Polycom lanserar Polycom RealPresence Mobile 1.3

| Mer

Mobilnyheter Polycom lanserar Polycom RealPresence Mobile 1.3 för HTC- och nya iPad, en rad öppna APIer samt utökad skalbarhet och säkerhet för sin RealPresence-plattform

Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM), global ledare av öppna, standardbaserade lösningar för unified communications (UC) lanserar Polycom® RealPresence® Mobile 1.3. Den uppdaterade versionen av Polycoms populära och prisbelönta mjukvara för mobila enheter fungerar nu även med HTC One™ S, HTC One™ X, HTC Jetstream™ och Apples senaste iPad®. Bland de nya funktionerna finns möjligheten att fjärrstyra kameran på andra änden av videosamtalet för att exempelvis zooma in, panorera eller luta kameran för en bättre vy. Denna funktion är extra intressant för exempelvis hälsovården där man kan göra mer djupgående undersökningar på distans av en patient samt inom industrin för att i detalj undersöka produkter eller maskiner på fabriksgolvet.

Polycom lanserar också en rad nya, öppna APIer (application programming interface) för RealPresence®-plattformen som gör det möjligt för mjukvaruutvecklare, kunder och tjänsteleverantörer att testa, skapa och leverera nya applikationer och lösningar som integrerar Polycoms plattform och ytterligare förbättrar möjligheterna med videosamverkan. APIerna tillåter exempelvis utvecklare inom företag och andra organisationer att skräddarsy applikationer och synka Polycom RealPresence-lösningar med interna scheman, konferenssystem och resursrapporteringar.

”I takt med att fler organisationer inser fördelarna med att samarbete ansikte mot ansikte via video, från var som helst – med fördelar som ökad produktivitet, förbättrat engagemang och minskade drifts- och resekostnader - vill de fullt ut införliva video i sina affärsprocesser och arbetsflöden och göra användningen så enkel som möjligt”, säger Sudhakar Ramakrishna, President of Products and Services, Polycom. ”Vår nya svit av APIer för RealPresence-plattformen ger kunderna större flexibilitet när de bygger ut sina nätverk för videosamverkan. Samtidigt levererar vi ökad skalbarhet och hanterbarhet för IT-administratörer som vill aktivera video i sina organisationer.”

Det finns idag över 1 miljard mobilt arbetande personer runtom i världen, totalt en tredjedel av världens arbetskraft. För att möta upp de nya krav detta ställer på tjänsteleverantörer lanseras även en rad verktyg som underlättar för dessa att erbjuda mobilt arbetande över video genom i molnbaserade UC-tjänster. Leverantörer som använder sig av RealPresence-plattformen kan nu bland annat utöka sina UC-möjligheter till mobila enheter och med hjälp av Acme Packet Net-Net tillhandahålla säker videosamverkan mellan dessa utan att kunderna behöver oroa sig över brandväggsproblem eller nätverkskonfigurationer.Annonsbilliga resor