fb


2012-08-07 16:10

Unik app från Kolormondo revolutionerar färgmatchning och heminredning

| Mer

Mobilnyheter Prisbelönta Kolormondo AB lanserar en färgapp på Formex i augusti. Med appen följer runt 3 500 färgprover enkelt med på shoppingrundan. För färgmatchning med t.ex. en tapet hemma, visas färgkoder i RGB.

- De färgappar som finns är riktade mot branschfolk eller barn. Med det enorma inredningsintresse vi ser hos folk idag, är det förvånande att ingen har tagit fram det här tidigare, säger Nicoline Kinch, grundare av Kolormondo AB.

Under våren har appen använts av utvalda testpersoner. En av dem är Fredrika Stern, grafisk formgivare.
- Appen visar hur t.ex. smaragdgrönt förhåller sig till ljusrosa. Blanda lite vitt i en färg och upptäck hur den nya färgen plötsligt vore perfekt på nya kuddar till soffan! Det är en smidig och kul app för oss inredningstokiga, säger Fredrika Stern.

Studera färggloben, snurra den och zooma in. Gå in mot gråskalan i mitten. Skiva globen horisontellt eller skär den vertikalt. Klicka var som helst, så ser du vald färg på skärmen. Appen utgår från Kolormondos koncept med färger presenterade i 3D.

Appen är gratis och finns på App Store från den 16 augusti 2012. För tillgång till appen före lansering, kontakta Nicoline Kinch.Annonsbilliga resor