fb


2012-08-01 10:30

Den unge, den gamle och havet

| Mer

Kommun

En oerfaren nittonåring kontaktar Sven Yrvind -en legend bland långfärdseglare, snart sjuttio år gammal - för att få råd inför en långfärdsseglats. Det hela slutar med att de bestämmer sig för att segla tillsammans.

Resan blir en unik kamp mot alla odds. Efter att ha kämpat mot stormar, en näst intill pensionerad motor, sönderblåsta segel, läckande båt och byråkrater, går de triumferande i land i Florida efter en på många sätt unik seglats.

Efter en vinter i Florida och Bahamas seglar den unge kaptenen ensam sin båt tillbaka till Sverige. Han är då tjugo år gammal och blir Sveriges yngsta ensamseglare. Sven Yrvind blir ordentligt kritiserad. Han sägs ha tagit ett förhastat beslut att följa med en oerfaren seglare i en Vega. En intressant debatt följde.

Den unge, den gamle och havet skildrar den strapatsrika resan från det första trevande samtalet till landstigningen i Florida.

Sven Yrvind är designer, båtbyggare och seglare. Just nu bygger han en båt på tio fot som han planerar att segla jorden runt non stop med. Efter seglingen med Vegan har han också hunnit med att designa, bygga och segla en båt på 15 fot från Irland till Florida.

Thomas Grahn har även han hunnit med ett par långseglingar efter äventyret i Vegan. I juni 2012 fi ck han sin legitimation som ortopedingenjör vid universitetet i Jönköping.

Boken har recensionsdag den 22 augusti.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor