fb


2012-07-22 0:11

Varumärket 7H33 Borås firar ettårsjubileum inom sociala medier.

| Mer

Webbnyheter

För exakt ett år sedan i slutet av juli 2011 påbörjades ett experiment inom sociala medier där Söderlund & Co AB bestämde sig för att lansera ett nytt svenskt varumärke enbart via sociala medier.

Experimentet med kommunikation via sociala medier byggde på att dra nytta av ett flertal sociala mediekanaler för att få ut ett budskap. En annan förutsättning var tesen att viral spridning av ett budskap är långt mer effektiv i ett långsiktigt perspektiv än en kortvarig topp av läsare eller träffar på en hemsida, och att det är bättre med färre men mer högkvalitativa läsare, som i sin tur har attraktiva och aktiva sociala lokala nät, än många enskilda kontakter där budskapet inte förs vidare.

Den 23 juli gjordes därför en registrering av ett nytt svenskt varumärke hos PRV (Patent- och registreringsverket) för varumärket ”7H33 Borås” som senare godkändes och publicerades av PRV den 11 november 2011. I Augusti 2011 provlanserades så varumärket ”7H33 Borås” via blogg, youtube, twitter och facebook sidor. 7H33 Borås handlar om Borås och Boråsare, skrivet av Boråsare. Över året har allt fler stadiga läsare har anslutit sig till både twitter, facebook och bloggen. Synbarheten på Google har gått från noll (0) träffar för ett år sedan till ca: tretton tusen (13.000) förekomster i form av blogginlägg, bilder, filmer och länker till olika socaiala mediekanaler där 7H33 Borås figurerar (Google 7H33 Borås)

Nu har det gått ett år sedan de första sociala mediekontona öppnades och de första inläggen skrevs under varumärket 7H33 Borås och det är många erfarenheter som gjorts under året. Dels om vad som fungerar, men kanske främst vad som inte fungerar vid närvaro i sociala medier.

Huvuderfarenheten är dock klar. Och det är att sociala medier är, precis det orden beskriver. Det är ett sätt att skapa, underhålla och utveckla sociala relationer via nätet. För att lyckas nå ut med ett budskap handlar det om precis samma funktioner som med de relationer vi har "utanför" nätet. Relationer där en part enbart pratar, och samtidigt förväntar sig att alla andra enbart skall lyssna och dessutom återkomma för att lyssna vidare är ingen bra metod. För den som vill ta del av en del av de erfarenheter vi gjort under året så hänvisar vi till tidigare pressreleaser:

22 oktober 2011: Alla vill - men få företag orkar långsiktigt vara aktiva i sociala medier

26 januari 2012: Framgångsrik marknadsföring i sociala medier kräver mer tid än pengar

28 februari 2012: Boråsfotografier som del av ett socialt media experiment

23 juni 2012: Film och foto ett bra komplement till text på sociala media


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdesk



Annons



billiga resor