fb


2012-07-19 9:35

Anna Lindman Barsk ny programledare för Ring P1

| Mer

Medianyheter tio år har journalisten Anna Lindman Barsk gjort tv-program om religion och livsåskådning – ämnen hon gärna diskuterar med Ring P1:s lyssnare när hon gör debut som programledare den 23 juli.
– Jag älskar ju när folk ringer och bråkar om religion! Men jag är också otroligt sugen på att samtala kring nyhetsflödet, säger Anna Lindman Barsk.


Anna Lindman Barsk har lett SVT-programmen Existens och Från Sverige till himlen och just nu förbereder hon höstsäsongen för Annas Eviga – alla med fokus på religions- och livsåskådningsfrågor. Hon har också jobbat med nyheter, på bland annat Gomorron Sverige och Debatt i SVT. I slutet av juli går Anna för första gången in i en radiostudio som programledare och hon gör det i Ring P1.
– Det är en spännande utmaning att i direktsändning få möta folks åsikter och diskutera dem. Ring P1 är en unik möjlighet för människor att göra sin röst hörd och jag älskar att alla argument tas på allvar, säger Anna Lindman Barsk.
Varför är Ring P1 viktigt?
– Vi måste ta vara på alla möjligheter till samtal och värna yttrandefriheten. Det vackra med programmet är att den som ringer inte är anonym och bara spyr ur sig utan tvingas argumentera för sin sak och ges tid att förklara sig.
När är Ring P1 som bäst?
– När människor som är direkt berörda av ett politiskt beslut eller en händelse faktiskt lyfter luren och berättar hur det har påverkat dem. När man får ta del av hur de tänker att det borde gått till istället, säger Anna Lindman Barsk.

Anna Lindman Barsk programleder Ring P1 från Stockholm vecka 30, den 23-27 juli.
www.sverigesradio.se/p1/ringp1

Fakta Ring P1
Startade år 2000. Ett direktsänt diskussions- och samhällsprogram med cirka 240 000 lyssnare, som bygger på att folk ringer in och diskuterar sina åsikter med programledaren.
Direktsänds varje vardag, året om, kl. 09.20-10.00. Sänds från flera orter i landet med olika programledare, bland andra Tomas Tengby, Sofie Ericsson, Täppas Fogelberg och Alexandra Pascalidou. Andra journalister som hoppat in som programledare är Belinda Olsson, Janne Josefsson och Cecilia Uddén.Annonsbilliga resor