fb


2012-07-17 9:08

NCC säljer logistikanläggning i Göteborgs hamn för 224 MSEK

| Mer

Fastigheter

NCC Property Development säljer logistikanläggning i Göteborgs hamn för 224 MSEK. Köpare är fastighetsfonden M&G European Property Fund som förvaltas av PRUPIM, en av världens ledande fastighetskapitalförvaltare. Fastigheten tillträds i december och resultatet avräknas i fjärde kvartalet 2012.

Affären genomförs som en bolagsförsäljning. Fastigheten, som är under uppförande på NCC:s markområde i Göteborgs hamn, är fullt uthyrd till Amring (Amerikanska Ringdepoten AB) som flyttar in vid årsskiftet 2012/2013. Byggnaden omfattar närmare 26 000 kvadratmeter.

-          NCC har i Göteborgs hamn Sveriges mest attraktiva logistikläge. Det här är den andra logistikanläggningen som säljs på kort tid och fler ska det bli, säger Joachim Hallengren, VD NCC Property Development. Vi har nämligen 122 000 kvadratmeter mark kvar att utveckla i Göteborgs hamn.

NCC:s lager- och logistikanläggningar uppförs med höga ambitioner att minimera miljöpåverkan. Fastigheten miljöklassas för nivå ”Very Good” enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor