fb


2012-07-13 10:45

Storvinst – både drömutbildning och studentbostad

| Mer

Skola

Igår fick 272 166 blivande studenter i Sverige besked om att de är antagna till högskoleutbildning. Idag planerar de sina nya liv och många ska flytta till en studentstad om en månad.

Den besvärliga situationen kring studentboende beskrivs ofta av Sveriges förenade studentkårer. Särskilt bekymmersamt är det i storstadsområdena där 55 procent av landets studenter konkurrerar om ett bra och prisvärt boende med alla andra som dras till storstäderna. Studenter som väljer mindre städer som Skövde har lättare att hitta ett studentboende med kvalitet.

Linnea vinner bra studentboende

Vid Högskolan i Skövde är 7 427 studenter antagna i den första omgången. En av dem som flyttar till Skövde är Linnea Pernebrink från Umeå, som antagits till dataspelsutbildningen. Hon har inte bara lyckats komma in på sin drömutbildning, utan har också vunnit kontrakt till en studentbostad.

När hon beställde utbildningskatalog på Högskolan i Skövdes hemsida designade hon den vinnande omslagsbilden i tävlingen om ett förstahandskontrakt i ett av Skövdes mest omtyckta studentkvarter.
– Åh, vad roligt. Framtiden här kommer jag! säger en glad Linnea Pernebrink när hon meddelas om vinsten och hon börjar genast planera flytten.

Trygg studiestad

Studentbostadssituationen i Skövde är bra och de flesta har ett ordnat boende när de börjar studera. I terminstarten kan det bli trångt för de studenter som kommer in på reservplats och anländer samtidigt som terminen börjar den 27 augusti. Ofta går det dock att ordna fram tillfälliga bostäder så att studenterna kan komma till Skövde och påbörja studierna.

Högskolan i Skövde och Studentkåren har en bostadskoordinator och de skövdebor som har rum att hyra ut kan lämna sina uppgifter till bostadskoordinatorn.

– Med en bra start på sin första termin är det lättare att fokusera på studierna och snabbt komma in i sitt nya liv som student. Bostadsfrågan är en viktig del i att göra studietiden trygg. Högskolan i Skövde och Studentkåren samarbetar med Skövdebostäder, Skövde kommun och Next Skövde kring mottagandet av studenter i Skövde, säger Sigbritt Karlsson som är rektor för Högskolan i Skövde.

I studenttävlingen, där man gör sin egen omslagsbild till utbildningskatalogen, får tio vinnare dela på priser som deckarböcker om Skövde och besök på Arena Skövde Upplevelsebad.

Se hela listan på pristagarna och bli bekant lägenhetsvinnaren och blivande Skövdebon Linnea Pernebrink.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor