fb


2012-07-12 10:41

NCC säljer bostadsprojekt i Berlin för 204 MSEK

| Mer

Fastigheter

NCC Housing i Tyskland har sålt ett bostadsprojekt med 149 lägenheter i Berlin till en tysk specialfond för energieffektiva bostadshus (“Energieeffizientes Wohnen”) för 204 MSEK. Tillträde och resultatavräkning sker i två etapper, i fjärde kvartalet 2012 och i fjärde kvartalet 2013.

Projektet, som består av tre huskroppar, ligger i Pankowområdet i Berlin. Husen bygger på NCC:s koncept för bostadsbyggande och de 149 lägenheter har en boyta på totalt 11 300 kvadratmeter. Till detta byggs 91 garage- och parkeringsplatser.


- Pankow är ett område med stark ekonomisk utveckling. Det är inte bara den största stadsdelen i Berlin utan också den delen av Berlin som vuxit mest de senaste åren, säger Olle Boback, VD NCC Housing i Tyskland.


Ett av husen beräknas vara klart att överlämnas och resultatavräknas i slutet av 2012 och två hus i december 2013. Uthyrningen startar i augusti 2012.


Köpet görs av Industria Wohnen på uppdrag av en specialfond för bostadsfastigheter, “Energieeffizientes Wohnen”, som investerar i nya och existerande fastigheter med hög och modern energiprestanda. Köparen ansvarar själv för uthyrningen av lägenheterna.


NCC är en av de största bostadsutvecklarna i Tyskland enligt en kartläggning av det tyska marknadsanalysföretaget BulwienGesa.


MyNewsdeskAnnonsbilliga resor