fb


2012-07-12 10:14

Designtävling för framtidens hållbara mode

| Mer

Modenyheter

Vilken bild har västerbottningarna av modet år 2050-2100? Hur kommer modet att påverkas av hållbarhetsaspekter och utmaningar inom miljö, jämställdhet och ekonomi?

För att få svar på de frågorna utlyser SEE-veckan tillsammans med hållbarhetsarrangören Art & Eco tävlingen Framtid om framtidens mode. Vinnarna får visa sina kreationer på en stor modevisning på invigningskvällen av SEE-veckan i Umeå den 17 september 2012. De får dessutom en visning av Art & Eco vid Umeå Fashion Week i oktober 2012.

-Det bor många kreativa människor i Västerbotten, så vi förväntar oss flera spännande bidrag, säger Heléne Idahl, projektledare för Project Funway på Art & Eco. Hållbar design öppnar nya spännande möjligheter. Årets SEE-vecka är dessutom rekordstor, så vinnarbidragen kommer verkligen att bli uppmärksammade.

Alla som är bosatta i Västerbotten är välkomna att lämna sitt bidrag och delta i tävlingen. Tävlingsskisserna skickas till info@artandeco.se senast den 17 augusti 2012. Se också www.artandeco.se för mer information om tävlingen.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor