fb


2012-07-08 17:20

Expo bemöter anklagelserna från SD-politiker

| Mer

Politik

Ronny Esbjörnsson, sverigedemokratisk lokalpolitiker i Hörby, hävdade under lördagen i en intervju med Kvällsposten att  Expos reportrar hackat hans konto i diverse sociala medier.Det är en anklagelse som helt saknar bäring.

Ingen journalist på  Expo har hackat något konto. Det är anmärkningsvärt att en politiker häver ur sig den typen av grova anklagelser. Jag förväntar mig att Esbjörnsson kan svara på vad han har för bevis för att Expo skulle använda sig av sådana metoder. Det hela blir också minst sagt märkligt när Esbjörnsson själv redan erkänt sina kommentarer för Nyheter24, säger Anna Amnéus, kommunikationsstrateg och tillförordnad VD för Stiftelsen Expo.

- Sverigedemokraterna har uppenbarligen som mediestrategi att skylla ifrån sig på de mest fantasifulla sätt när det sker avslöjanden om deras företrädares rasistiska och hotfulla uttalanden. När det i juni avslöjades att Peer Pedersen, som sitter i kommunfullmäktige för SD i Östra Göinge, på en politisk blogg skrivit att han vill ”stoppa islamiseringen med vapen” förklarade Pedersen detta med att han blivit utsatt för ”ett avancerat hack”. Det är inte seriöst, säger Anna Amnéus.

    Esbjörnsson har under den senaste veckan varit i blåsväder sedan det uppdagats att han på den främlingsfientliga sajten Avpixlat skrivit "Jag skulle aldrig vittnat om jag såg Reinfeldt eller Borg bli skjutna, tvärtom hissat den svenska flaggan för dom är de värsta i vår historia". På Avpixlat har även Esbjörnsson kallat Migrationsminister Tobias Billström (M) en "djävla landsförrädare" och anfört åsikten att samme Billström "bör snarast elimineras från vårt land". Efter avslöjandet förklarade Esbjörnsson sina uttalanden för Nyheter24 med kommentaren ”jag blir så frustrerad när regeringen trycker ner vanliga svenskar, jag blir helt vansinnig”.

    Stiftelsen Expo har ännu inte betsämt sig för hur man ska gå vidare med Esbjörnssons förtal. 

    MyNewsdesk    Annons    billiga resor