fb


2012-07-07 18:52

Nu utbildas Lövféns kansli i jämställdhet

| Mer

Politik

Hela Stefan Löfvens kansli utbildas nu i jämställdhet. Det avslöjar Löfvén för Feministiskt Perspektivs ida Ali i ett folktomt Visby.

Hur praktiserar du din feminism på era politiska frågor?

– Alla förslag som väcks hos oss ska analyseras utifrån ett jämställdhetsperspektiv. Så vi utbildar också nu hela kansliet hur vi ska planera de analyserna. När vi lägger fram ett förslag så ska vi då kunna säga att det här förslaget är genusanalyserad.

Och detta alltså inför varje förslag?

– Precis, det är det som är tanken. Så ska det vara. Vi har det som en röd tråd. Vi satar ju på jobben, bostad och utbildning men alla dessa ska vara utredda med ett jämställdhetsperspektiv.

Vad tänker socialdemokraterna här och nu göra åt lönegapet mellan män och kvinnor?

– Jag tror att det viktigaste är utbildning. För det första är det så att kvinnor och män måste få samma möjligheter till utveckling i arbetslivet. Det är där nämligen det avgörs. Vi kan inte avgöra… Vad vi kan göra är att se till att vi har lika möjligheter till utbildning. Och det är där det avgörs. Att man får samma utvecklings och utbildningsmöjligheter på jobbet.

Varför vill inte socialdemokraterna ta beslut om individualiserad föräldraförsäkring?

– Det är vårt långsiktiga mål. På vägen dit vill vi tredela den därför att vi vill ta det stegvis. Det är vårt långsiktiga mål men vi vill tredela den till en början. Exakt när vi kan göra det vet vi inte därför att det är en stor fråga för många människor, så vi får se när vi tar steget.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor