fb


2012-07-04 11:47

Ulla Hamilton (M): Stärkt trygghet och tillsyn i taxibranschen genom informationskampanj

| Mer

Politik

Trafik- och arbetsmarknadsroteln, Stockholms stad
Trafik- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton (M)

Vid ett seminarium i Almedalen i dag onsdagen den 4 juli presenterade Stockholms trafikborgarråd Ulla Hamilton (M) en informationskampanj om taxipriser. Kampanjen syftar till att öka medvetenheten för de som reser med taxi om hur fria prissättningar kan innebära mycket höga taxitariffer hos enskilda bolag och åkare.

Det är oerhört viktigt att göra det möjligt för taxiresenärer att kunna kontrollera priserna innan de sätter sig i en taxi. Genom denna kampanj hoppas vi kunna öka medvetenheten om priserna för en taxitur, öka tryggheten för alla som åker med taxi och samtidigt bidra till att minska antalet missnöjda resenärer, säger trafik- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton (M).

– Det ska vara tryggt att åka taxi i Stockholm, både för de boende här men också för de som är hitresta. Därför samarbetar staden med andra aktörer inom besöksnäringen, bl.a. Svenska Taxiförbundet, Swedavia och Visita (hotell och restaurangbranschen), i det här projektet för att komma till rätta med problemen på marknaden, säger trafik- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton (M).

Kampanjmaterialet kan laddas ner på länk:
http://db.tt/pp5enb0q

Presskontakt:
Oliver Carrà, pressekreterare, 076-12 29 202 alt. genom M-pressjour 08-508 29 222.

Bakgrund
Under 2011 uppmärksammades de eskalerande problemen inom Stockholmsregionens taxinäring, där det framkom att enskilda taxibolag eller åkare i skydd av den fria prissättningen sätter mycket höga priser . Såväl turister i Stockholm som stockholmare boende i regionen har vittnat om taxiresor till tiofalt högre priser än vanligt.

Därför har Stockholms Visitors Board i samarbete med det Svenska Taxiförbundet, Visita, Stockholms Handelskammare, City i Samverkan, Polisen, Transportstyrelsen, Stockholms Hamnar, Jernhusen och Swedavia, tagit fram en informationskampanj om taxipriser.

Kampanjen kommer till en början att tryckas upp i 2 miljoner exemplar och skall distribueras bland annat via hotell. Syftet med kampanjen är att utöka möjligheten för taxiresenärer att kunna kontrollera priserna innan en taxitur. 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor