fb


2012-07-04 8:02

I Almedalen: Rak Schyman i Expressens valstuga

| Mer

Medianyheter

Gudrun Schyman medverkar i onsdagens upplaga av Raka svar i Expressens valstuga och talar om det parlamentariska läget och feministiska utmaningar:

– Fler och fler påpekar att reformpolitiken verkar ha tagit semester. Moderaterna har tappat farten och oppositionen vinner numera poäng på att inget säga. Det är ett vacuum i politiken, trots att vi ser intressanta opinonsskiften. En ny undersökning visar att allt fler medborgare är positiva till invandring. Detta samtidigt som Sverigedemokraterna ligger stabilt över 4-procentspärren. För Feministiskt initiativ är det här en utmaning. Det borde finnas tillräckligt många som hellre skulle se feminister i riksdagen än rasister, säger Gudrun Schyman, gruppledare för Feministiskt initiativ.

Feministiskt initiativ vill flytta fokus. Istället för att diskutera hur invandrare ska integreras bör den strukturella diskriminering som hindrar människor från att delta i samhället på lika villkor belysas och bearbetas. Här behövs en utredning av samhällskostnader för etnisk diskriminering. Feministiskt initiativ verkar också för att utländska kvinnor och män som i äktenskap eller samlevnad med män i Sverige utsätts för våld, ska ha rätt att stanna i Sverige oavsett vistelsetid i landet, längd på eventuellt äktenskap, ålder och hälsotillstånd.

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor