fb


2012-07-03 9:15

Ulla Hamilton (M): Extraturer för mobil grovavfallsinsamling i innerstaden i juli

| Mer

Politik

Trafik- och arbetsmarknadsroteln, Stockholms stad
Trafik- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton (M) 

Vanadis ÅVC har nu varit stängd under 6 månader. Stockholmare som är kvar i staden får extraturer med den mobila insamlingen av grovavfall som tidigare var tillfällig. Lastbilen kommer att göra sammanlagt 48 stopp i innerstaden under juli, och samtidigt under samma period blir hämtningen av farligt avfall gratis för alla stockholmare.

– Tvisten när det gäller tillgången till utrymmet i Vanadisberget ska inte drabba stockholmarna. Därför går nu staden in och hjälper till med extra turer under sommaren med grovavfallsbilen, säger trafik- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton (M).

– Min förhoppning är att problemen kring Vanadisbergets ÅVC löses inom kort. Fram till dess är den mobila insamlingsbilen en lösning som jag hoppas kommer att hjälpa stockholmarna och samtidigt bidra till en bra och pålitlig avfallsinsamling, säger trafik- och arbetsmarknadsborgarrådet Ulla Hamilton (M).

Presskontakt:
Oliver Carrà, pressekreterare, 076-12 29 202 alt. genom M-pressjour 08-508 29 222. 

Fakta och bakgrund:

Om mobila grovavfallsinsamlingen i korthet

  • Till grovavfallsbilen kan privatpersoner lämna i stort sett allt hushållsavfall som är grovavfall, så kallat skrymmande avfall.
  • Den som vill lämna riktigt stora saker, som till exempel ett piano, kan dock bli nekad. Om bilen blir full kommer entreprenören se till att det kommer en ny bil.
  • Byggavfall, som inte är hushållsavfall, kan inte lämnas.
  • Tjänsten är främst till för dem som kommer med avfallet gående eller med cykel. För den som har lastat bilen full med avfall är någon av de fyra återvinningscentralerna att rekommendera.
  • Grovavfallsbilen kan inte ta emot farligt avfall. Därför kommer Stockholms stad i stället under juli månad att erbjuda gratis hämtning av farligt avfall i bostaden för alla stockholmare. Tjänsten kostar i vanliga fall 165 kronor per tillfälle.

Mer information om grovavfallsbilens turer och stopp på länk:
http://www.stockholm.se/-/Nyheter/Bygga--Bo/Extra-hamtturer-i-sommar-Vi-hamtar-ditt-grovavfall/

Mer information om hämtning av farligt avfall och småelektronik på länk:
http://www.stockholm.se/-/Nyheter/Bygga--Bo/Kostnadsfri-hamtning-av-farligt-avfall-och-smaelektronik-under-juli/


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor