fb


2012-07-03 13:20

Östen Eriksson debuterar på Kabusa Böcker

| Mer

Böcker

I augusti kommer Östen Erikssons debutroman Änglamannen, en modig och spännande roman om att våga tänja sina gränser och möta sin skyddsängel. Östen är tidigare känd i hemmen som folkkär musiker och frontfigur i musikgruppen Östen med Resten.

Robert är nära en säker död i en trafikolycka. Men bilen missar honom och Robert minns efteråt hur han lyfts undan bilen och att han tittat rakt in i ett par främmande ögon. Omskakad försöker Robert bortförklara det hela, men hans vänner påminner honom om andra tillfällen då han överlevt mot alla odds. “Du har nog en skyddsängel”, säger de och skrattar. Och när en sådan faktiskt dyker upp kan han inte längre blunda för sanningen utan omfam- nar, efter viss tvekan, både sina förmågor och sina tillkortakommanden.

Änglamannen är en roman om en helt vanlig man som tvingas göra upp med barndomens trauma och förändra sin syn på livet. I Östen Erikssons historia är det änglar som knuffar honom i rätt riktning. Författaren vill med sin roman få läsaren att fundera över livet, vår inställning till omvärlden och oss själva. 

Om författaren

Östen Eriksson är född 1958 i Hudiksvall. Han har en lång karriär bakom sig som musiker och frontman i Östen med Resten. Han har sedan barnsben varit intresserad av andliga frågor och religion. Änglamannen, som är Östens debutbok, är resultatet av existentiella funderingar och diskussioner med både vanliga och ovanliga människor.

Östen kommer att gästblogga på Kabusa Böckers blogg i augusti, www.kabloggen.kabusabocker.se

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor