fb


2012-07-03 12:30

Fords snabbaste Mustang någonsin gör Europa-debut på brittiska Goodwood Festival of Speed

| Mer

Bilnyheter

  • Ford Shelby GT500 visas för första gången i Europa; den snabbaste produktionsmodellen av Mustang någonsin tar sig uppför backen i engelska Goodwood framför tusentals motorsportsintresserade.
  • Modellen har en toppfart på över 320 km/h och en 5,8-liters V8 som ger hela 662 hästar – mer än någon annan produktionsbil i Nordamerika.
  • Ford Shelby GT500 är den senaste Mustang-modellen som utvecklats i samarbete med racinglegenden Carroll Shelby som avled i maj.
  • Nya Focus ST bjuder på biljakt inför sin framträdande roll i den engelska actionrullen The Sweeney.

GOODWOOD, Storbritannien, 3 juli, 2012 – Fords snabbaste och starkaste Mustang har gjort Europa-debut, på Goodwood Festival of Speed i södra England.

Den här superbilen, som nyligen lanserades i Nordamerika, kördes av inbjudna gästförare uppför den välkända backen i Goodwood. 

Ford Shelby GT500 har en toppfart på över 320 km/h och en 5,8-liters V8 som ger hela 662 hästkrafter – mer än någon annan produktionsbil i Nordamerika.

”Med Shelby GT500 tar vi våra högprestandamodeller till en helt ny nivå,” kommenterar Hermann Salenbauch, chef för avancerad produktion på Ford. ”Den här modellen förkroppsligar verkligen höga prestanda – oavsett om det handlar om 0 till 100, toppfart, bankörning eller kvartsmilen.”

Med sin unika kombination av hillclimb, rallybana, garden party och motormässa attraherar Goodwood Festival of Speed omkring 150 000 motorentusiaster varje år sedan starten 1993. I centrum står festivalens hillclimb – en träd- och murkantad 90-metersstigning på drygt 1600 meter.

Här kan nya Shelby GT500 briljera med sina främre bromsar bestyckade med sexkolvs bromsok från Brembo, förstärkt växellåda som ger överlägsen dragkraft, finjusterad upphängning och en användarstyrd startkontroll som är väl synkad med motorns och chassits styrsystem.

Den Shelby-modell som deltog i Goodwood var dessutom utrustad med tillvalet Performance Package, vilket betyder elektroniskt justerbara dämpare och en differentialbroms från Torsen® plus ett Track Package för racing med tre extra kylare.

En framgrill som skapar downforce (trycker bilen nedåt), en aggressiv splitter, ett fyrdelat avgassystem och gjutna aluminiumfälgar skiljer Shelby GT500 från andra Mustang-modeller. Det är den senaste Mustang-modellen som utvecklats i samarbete med racinglegenden Carroll Shelby som avled i maj.

På Goodwood repeterade Fords nya Focus ST inför sin kommande roll i den brittiska storfilmen The Sweeney. Stuntförare låtsades vara poliserna Jack Regan och George Carter i en svart Ford Focus ST och jagade en Jaguar XFR uppför den branta backen i Goodwood.

# # #

För pressmeddelanden, tillhörande material och högupplösta bilder och video, besök

www.fordmedia.eu alt. www.media.ford.com


Följ oss på www.facebook.com/fordsverige,
www.twitter.com/FordEu eller www.youtube.com/fordofeurope

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor