fb


2012-06-29 16:28

Ferrita nysatsar på en rostfri e-handel.

| Mer

E-handel

Tillsammans med e-handelsleverantören Textalk och Pyramidkonsulten Proclient har Ferrita Sweden AB precis lanserat en uppdaterad plattform för sin e-handel. Satsningen är ett steg mot en starkare närvaro online samtidigt som det ska ge en smidigare köpupplevelse för alla som är intresserade av Ferritas produkter.

Ferrita är en marknadsledande aktör när det gäller att tillverka rostfria avgassystem och
även förse eftermarknaden med ljud, effekt och miljöriktiga alternativ inom
avgasområdet. Den historiska närvaron inom framförallt motorsport har gjort Ferrita till
en given aktör för bilälskare i norden.

Den drivande kraften bakom projektet heter Thomas Gustafsson som agerar
marknadsansvarig på Ferrita.
– Den tidigare plattformen uppfyllde inte våra krav på användarvänlighet. Med godavitsord och referenser valde vi Textalk, då vi bland annat utvärderade driftsäkerhet, information till beställare med enkla köprutiner, leveransaviseringar och inte minst kopplingen till Klarna och Payex, då det gäller att serva kunden med enkla betalningsalternativ. Vi räknar nu med ännu högre försäljning och en bättre köpupplevelse för våra kunder i en modernare e-handelsmiljö, säger Thomas.

Ferritas kunder har alltid har ett uppdaterat lagersaldo men också korrekta lagernivåer i form av färgmarkeringar som visar beställningsdatum på produkter som tillfälligt är slut i lager och är under tillverkning. Detta beror på att webbutiken är integrerad mot affärssystemet Pyramid.

Kunder till Ferrita kan i den nya webbutiken även söka efter delar via bilens registreringsnummer. Tekniken är utvecklad av företaget SD&E Data AB/ Stubinen och tillsammans med Textalk har funktionen nu implementerats i Ferritas webbutik.

Vi på Textalk är stolta över att Ferrita vald oss som leverantör och partner när de ville utveckla sin webbshop och hemsida. Vi har nu vidareutvecklat vår plattform och har därmed en bredd för att även kunna erbjuda ännu fler kunder våra tjänster. I detta sammanhang syftar jag på de som jobbar i Pyramids affärssystem, säger Mikael Pålsson på Textalk.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor