fb


2012-06-28 22:16

Tappat vikt på jobbet? Fett troligt!

| Mer

Arbete Tappat vikt på jobbet? Fett troligt!
Hälften av anställda menar att de gått upp i vikt, enligt Careerbuilder.se

En ny undersökning från Careerbuilder.se visar att vår hälsa kan påverkas negativt av de statiska dagarna på jobbet. Hälften av svenska anställda (49%) har gått upp i vikt efter att de börjat på sitt nuvarande jobb, och 14% har lagt på sig mellan 6 och 9 kilo, vilket motsvarar vikten av en stor mops.


Enligt undersökningen anser 39% att deras viktökning beror på att de spenderar större delen av arbetsdagen sittandes vid skrivbordet, och 4 av 10 menar att de inte ens går ifrån sitt skrivbord för att äta lunch! Det är då knappast någon överraskning att anställda också tycker att det är svårt att hinna med att träna under lunchrasten, vilket 95% av de tillfrågade kan intyga om.


Denna oroväckande trend påverkar vår hälsa menar Rosemary Haefner, Global Vice President för Human Resources på Careerbuilder:


”Många företag har infört initiativ för en hälsosammare livsstil på arbetsplatserna och det är värt att ta reda på om din arbetsgivare erbjuder några förmåner eller erbjudanden.”


”Till och med små förändringar kan göra stor skillnad. Försök att gå uppför trapporna istället för att ta hissen eller gå till din kollegas skrivbord istället för att skicka ett mail. När det är fint väder, spendera tiden utomhus och njut genom att hoppa av bussen vid en tidigare hållplats och gå resten av vägen till kontoret.”


70% av de som blev tillfrågade säger att de småäter minst två gånger under en arbetsdag! Andra svar som angavs, som orsak till att midjemåtten expanderar, är stress (37%) och genom att ofta äta ute (12%).


Förutom att promenera mer, rekommenderar Haefner följande övningar för att hjälpa till att göra sig av med de där extra kilona denna sommaren:

• Ät hälsosammare - Att småäta kan verka oskyldigt när man äter smått, men de extra kalorierna ackumuleras snabbt. Se till att det finns måttligt med grönsaker och frukt i kylskåpet så att det finns ett hälsosammare alternativ tillgängligt.

• Ta med din egen lunch - Genom att ta med lunch till jobbet har du bättre kontrol av dina portioner och det är dessutom billigare.

• Välj vatten - Drick vatten under dagen istället för koffeindrycker, läsk och juice. Då mår du bättre, blir mätt snabbare, och minskar på kalorierna.

• Smyg in några övningar - Ta promenader dagligen med en kollega, byt ut din stol mot en pilatesboll en stund under dagen, och ha små vikter nära tillhands på ditt skrivbord – alla övningar snabba och enkla för att hålla sig i form.Annonsbilliga resor