fb


2012-06-26 14:02

MästerMentalisten redo för VM i Magi

| Mer

Spelnyheter

Den internationellt prisbelönade mentalisten Micke Askernäs blev känd för svenska folket som en av favoriterna i tävlingen Talang 2010. Nu är han redo att kriga om titeln Världsmästare i Mentalism i VM i Magi i Blackpool. 

Dagens mentalism handlar främst om förutsägelser, tankeläsning och att påverka människors tankar och handlingar via olika former av suggestion. Micke Askernäs är en av endast en handfull svenska mentalister och allt började med en nära döden-upplevelse.  

- För mig är mentalism och underhållning ett kall. Efter att jag var nära att dö, kände jag att jag bara måste göra detta, det finns inga alternativ. Jag vill inte se tillbaka på mitt liv och ångra vad jag inte gjorde, säger Micke.

Svensk Mästare i Mentalism
Och det har hittills gått bra för Micke. Några av hans många prestationer, bl.a. flerfaldig svensk mästare i mentalism, talar sitt tydliga språk. Inför riksdagsvalet 2010 blev Micke dessutom mentalist med hela svenska folket när han förutspådde utkomsten av valet i direktsänd TV och med sin ryska roulette med häftpistol blev han en av de mest populära deltagarna i tävlingsprogrammet Talang.  

Världsmästare i Mentalism?
Den 12 juli är det dags för Mickes hittills största tävling: VM i Magi i Blackpool, England, där han som en av tio mentalister kommer tävla om titeln Världsmästare i Mentalism.

- Mitt bidrag i Blackpool handlar om val. Delvis valet för den åskådare jag kommer jobba med, men det finns även en parallellhistoria som handlar om ett eget, högst personligt val. Häftpistolerna gör en comeback, men med en liten tvist, säger Micke. 

För att se några av Mickes populära framträdanden besök www.askernas.se och för mer information om VM i Magi besök http://www.fismwcm2012.com/


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor