fb


2012-06-26 14:03

Ny yrkeshögskoleutbildning till projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranchen startar i Tibro!

| Mer

Högskola

Till hösten startar yrkeshögskoleutbildningen Projektkoordinator inom möbel- och inredningsbranschen i Tibro. Utbildningen är nära sammankopplad med satsningen
på att utveckla möbel- och inredningsklustret i Tibro möbel- och skapandet av inredningscentrumet Inredia, som invigs i oktober. I Tibro vill vi skapa en innovativ mötesplats för världens inredare och då krävs kompetenta medarbetare på ortens företag som kan koordinera de uppdrag som samarbetet i Inredia skapar.

Utbildningen ger en bred kompetens i alla delar av möbel- och inredningsuppdrag såsom kundhantering, offerering, produktionsteknik och datagenerade miljöer. Det finns fortfarande några få platser kvar.

Stark efterfrågan i branschen

- Det finns en stark efterfrågan att anställa personer med de kompetenser som utbildnigen ger, och inte bara i Tibro, säger Johan Dahlberg, VD på Noas snickeri, som har deltagit i arbetet med att utveckla  utbildningen. Johan har pratat med ett flertal kollegor utanför Tibro som ”står och hoppar” och undrar om inte det finns några färdiga studenter snart.

- Utbildnigen blev godkänd så sent som i slutet av februari så det har inte funnits mycket tid att nå ut med att den finns, men de som ändå hunnit hitta utbildningen känns mycket motiverade och har passande bakgrund, säger James Minard, skolchef på Folkuniversitetets Hantverkscentrum.

- Just nu har vi antagit 17 sökande på 20 platser och har det mesta klart inför start. För den som är intresserad finns fortfarande möjlighet att söka. Vi kommer löpande att anta behöriga sökande på de återstående platserna fram till utbildnigens start, fortsätter han.

Bred samverkan mellan skolor och möbel- och inredningsföretag

Utbildningen anordnas av Folkuniversitetets Hantverkscentrum, men utnyttjar stora delar av den kunskapsbas som finns i Tibro i genomförandet. Utbildningsanordnaren TTC och Fågelviksgymnasiet bidrar på den produktionstekniska sidan. Utbildningen har även lett till ett samarbete med Högskolan i Skövde, som står för undervisning i bl.a. affärsprocesser, marknadsföring och datagrafik.

I ledningsgruppen för utbildningen sitter representanter för näringslivet, kommunen och skolorna i Tibro och Skövde. Det är ledningsgruppen som tagit initiativ till utbildningen och den är också förankrad hos branschföretag runt om i landet.

Representanter för ledningen från följande företag sitter i utbildningens ledningsgrupp:

OFFECCT, SA Möbler, Tibro Kök, Noas Snickeri, Möbelboning i Tibro, Lundbergs Möbler, Möbel Design, Ire Möbler

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor