fb


2012-06-25 8:47

Barnival i Slottsskogen !

| Mer

Djur & Natur

I år är det Barnkulturår  i Göteborg och det ska firas med en stor barn- och familjefest i Slottsskogen, lördag den 30 juni kl 10-15. Temat för dagen är djur och natur och festivalen vänder sig i första hand till barn i åldrarna 0-11 år. Initiativet kommer från Sommarunderhållningen som bjuder på gratis underhållning för Göteborgarna sen 65 år tillbaka. Året till ära satsar Sommarunderhållningen extra mycket på Göteborgs barn, det blir fler föreställningar än vanligt och på fler platser i staden.

Sommarunderhållningen bjuder på två föreställningar denna dag, dels den populära gruppen LongKalsong vid scenvagnen på stora ängen, med musikern Tomas Edelgård, på sång, dragspel och simfot och Marcus Sigvardsson på gitarr och sång, dels Urdjur – en danzoologi av och med Bronja Novak Lindblad och Ola Karlberg från Big Wind på Slottsskogsteatern.

 Dômen Konstskola kommer att ha workshop i Björngårdsvillan där barn mellan 6-11 år kan måla ett självporträtt tillsammans med konstnärer. Man kan också passa på att se utställningen från årets Konstkollo.(Konstkollo- ett kreativt sommaräventyr är ett projekt som sker i samarbete med Göteborgs Konsthall och Konstkonsulenten i Göteborgs Stad.)

Göteborgs Naturhistoriska museum kan barnen lämna sin napp till blåvalsbebisen och få ett kort som tack. Här blir det också poängpromenad om djurungar och deras liv. Lär dig bland annat om vargvalparna som får hjälpa till hemma och ejderungar som går på dagis.

Vid lekplatsen Plikta är grillarna tända och som vanligt lånar parkleken ut leksaker och leder lekar för barn och unga. Här kan man också gå på fågelholksvernissage och hjälpa till att bygga kojor tillsammans med Arkitekturkonsulenten i Göteborgs Stad. De roliga och finurliga holkarna som sitter i träden har skapats av barn under Odla nu! dagen på Göteborgs Stadsmuseum tidigare i vår. (Odla nu! är ett i samarbete med park och naturförvaltningen, Fastighetskontoret och HDK.)

Villa Belparc bjuder på glass vid scenvagnen på Stora Ängen, Barnens zoo och Ponnyridningen har öppet och vid ”Slottskorgen” vid Bragebacken kan du testa frisbeegolf gratis tom 16 år. Denna dag kommer också Folkdansringen starta folkdans för barn från 4 år på dansbanan vid Gräfsnäsgården varje hel timme. Det blir också drop-in slöjd för barn hela dagen.

Barnival är en barn- och familjefestival arrangerad av Barnkulturåret Göteborg 2012, Sommarunderhållningen, park och naturförvaltningen, Dômen Konstskola och Göteborgs Naturhistoriska museum.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor