fb


2012-06-21 23:00

Surdegshotellet vikarierar för humorshowen Public Service

| Mer

Medianyheter Under sommaren är Radioteatern vikarie för humorshowen Public Service med satirprogrammet Surdegshotellet. Under åtta veckor tas publiken med på en absurd exkursion genom sommarsverige i jakten på det enda vi egentligen bryr oss om: Det äkta. Premiär i God morgon Världen, P1, den 1 juli.


Verklighetens opera repeterar under Göran Hägglunds ledning och solstinna entreprenörer fiskar nya varumärken medan den politiska surdegen jäser och bubblar i sommarsolen. Men var finns den äkta verkligheten, den äkta entreprenören och den äkta kulturvänstern?

Surdegshotellet produceras av Radioteatern och görs av Shima Niavarani, Alexander Salzberger, David Rangborg, Robert Fux samt Emelie Rosenqvist och dramaturgen Magnus Lindman. Första avsnittet sänds i God morgon, Världen! den 1 juli i P1.

Shima Niavarani hade sitt genombrott 19 år gammal med föreställningen "Autodidakt i enmansakt" som turnerade med Riksteatern, där hon stod för manus, regi, scenografi, ljussättning och medverkan. 8 år senare har hon gjort över 30 rolltolkningar på bland annat Dramaten, Radioteatern och Södra Teatern i Stockholm. Uppmärksammades för sin prisbelönta solomusikal "Shima Niavarani är en Übermensch" som 2010 sändes i SVT. Utöver Surdegshotellet hörs Shima även i Sveriges Radio som en av årets sommarvärdar i Sommar i P1 och under våren 2013 syns hon i Henriks Scyfferts tv-serie "Allt faller" på TV4, med Johan Rheborg och Jonas Gardell.

Alexander Salzberger är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm och har sedan dess varit verksam som skådespelare, komiker och manusförfattare vid bl.a. Riksteatern, Uppsala Stadsteater, Teater Giljotin och Moment teater. På TV har han medverkat i bland annat "Vägen hem - Filmen om Knutby" på TV4 och "Hotell Kantarell" på SVT. I höst syns han även i sketchserien "Kärleksskolan" i programmet "Extra Extra!" i TV3. I Sveriges Radio har han varit med i ett antal humorproduktioner, senast Radio Lichtenstein i P3. Alexander är under hösten aktuell med spoken-word-monologen "Kicktorsken" på Backa Teater, där han tidigare bl.a spelat Josef K i "Processen".

David Rangborg är skådespelare, utbildad på Teaterhögskolan i Malmö 04-08, och har sedan dess bl.a. arbetat på Dramaten, Riksteatern, Göteborgs Stadsteater och Uppsala Stadsteater med föreställningar som "Syskonbädd" i regi av Jenny Andreasson, Linus Thunströms "Anna Karenina" och den hyllade föreställningen "Publiken" av Suzanne Osten. Senast hördes han i Radioteaterns Nyårsrevy och framöver syns han i SVT:s "En Pilgrims död" baserad på Leif GW Perssons deckare.

Robert Fux är skådespelare, artist och sketchförfattare. Han är utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm. På Sveriges Radio har han tidigare hörts som den återkommande skvallertanten Madame Reuter i Morgonpasset i P3, som reporter och sketchmakare i programmet P3 Homo samt som manusförfattare och medverkande i Radioteaterns Nyårsrevy i P1. Han ingår i den fasta ensemblen på Stockholms stadsteater Skärholmen, och syntes senast i huvudrollen som geten Gullspira i den kritikerrosade uppsättningen av "Barnen ifrån Frostmofjället".

Emelie Rosenqvist är skådespelare och skrivande radioproducent. Hon är utbildad vid Dramatiska Institutets Radiolinje och har producerat flera föreställningar och program för Radioteatern och Unga Radioteatern, bl.a. Radioteaterns Nyårsrevy. Hon har även gjort reportage för Kulturradion (Kino, Kulturnytt och Nya vågen) och program för Dokumentärredaktionen (Alla Älskar Stig). Emelie Rosenqvist är Surdegshotellets projektledare.Annonsbilliga resor