fb


2012-06-19 16:05

Interoute utsedd till en ledande tjänsteleverantör av Gartner

| Mer

IT Interoute utsedd till en ledande tjänsteleverantör av Gartner
– Ett breddat utbud av managerade tjänster och en stark vision särskiljer Interoute från konkurrenterna

Interoute, som äger och driftar Europas största molntjänstplattform, har utsetts till en av de ledande leverantörerna av paneuropeiska nätverkstjänster i analysföretaget Gartners rapport ”Magic Quadrant for Pan-European Network Service Providers 2012”.

Enligt Neil Rickard och Katja Rudd, analytiker från Gartner och medförfattare till rapporten, är de företag ledande som har ”ett komplett utbud av full av röst- och dataprodukter i kombination med en service och support som är bättre än genomsnittet, bred europeisk täckning och konkurrenskraftiga priser. De har en stark vision som innefattar att ta sig an mer informations- och kommunikationsteknologimöjligheter (ICT), vilket är en tydligt uttalad strategi.”

Under de senaste åren har Interoute gjort en betydande investering i att utveckla ett förstklassigt Unified Connectivity-erbjudande som ger företag möjligheten att kombinera Ethernet, MPLS, internetåtkomst och SIP-trunkar från ett stort antal accesspunkter. Interoute var den första europeiska leverantören som blev Microsoft-certifierade för Lync Server 2010, SIP trunking.

– Vi är glada att Gartner, marknadens ledande analytiker, har utsett Interoute till en av de ledande leverantörerna av paneuropeiska nätverkstjänster. Vi erbjuder tjänster som är optimala när det gäller prestanda, effektivitet och pris. Vår position i Gartners ”Magiska Kvadrant” är ett bevis på vårt starka engagemang att öka våra kunders konkurrenskraft genom ett innovativt utbud av managerade tjänster, säger Gareth Williams, koncernchef på Interoute.

Interoutes innovativa företagstjänster har dragit till sig en mängd stora kunder, exempelvis Deutsche Post, SCA, UEFA och Tieto och bidragit till en kontinuerlig tillväxt som återspeglas i ett starkt ekonomiskt resultat 2011. Förra året ökade Interoutes intäkter med 24 procent, till drygt 3,2 miljarder kronor (366 miljoner euro).Annonsbilliga resor