fb


2012-06-15 11:20

Internationella Handelshögskolan i Jönköping professor Leif Melin mottar internationellt pris

| Mer

Högskola Professor Leif Melin, vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping, har tilldelats ett prestigefyllt pris, the International Award från FFI, the Family Firm Institute.

FFI är en global organisation för forskare, utbildare och rådgivare inom familjeföretagsområdet. The International Award inrättades år 2000 och det delas ut till en person eller en organisation för enastående prestationer inom främjandet av förståelsen för frågor gällande familjeföretag i ett internationellt perspektiv.

Leif Melin har länge varit aktiv inom den internationella familjeföretags- och entreprenörskapsforskningen. Han är grundare och ledare för CeFEO (Centre for Family Enterprise and Ownership)och professor i strategi och organisation vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Hans forskning har publicerats i internationella tidskrifter och böcker, bland annat i Family Business Review och Journal of Family Business Strategy.

– Jag är mycket hedrad och glad över detta pris som går till mig mycket tack vare de duktiga forskare som jag har förmånen att få jobba tillsammans med inom CeFEO. Det visar också att vi är internationellt framstående i vår forskning och kunskapsspridning och är också en utmaning inför vår fortsatta verksamhet, säger Leif Melin.

Tidigare har Leif Melin mottagit en nationell utmärkelse för framgångsrik utveckling och spridning av forskningsbaserad kunskap om familjeföretag, och han har fått Best Paper Award vid the International Family Business Network World Conference. Hans senaste publicering, ett kapitel med titeln Managerial Practices in Family Owned Firms: Strategizing Actors, their Arenas and their Emotions (tillsammans med Ethel Brundin), publicerades nyligen i en ny bok från Oxford University Press.

Family Firm Institute (FFI) grundades 1986 och är idag ett ledande globalt forum där forskare och rådgivare kan förvärva tvärvetenskaplig kunskap och samtidigt bedriva samarbeten som underlättar deras professionella utveckling.Annonsbilliga resor