fb


2012-06-09 15:15

Hr och ledarutvecklingsblogg om krispigt grönt ledarskap och hållbara medarbetare.

| Mer

Ledarskap

-Hållbara  chefer och medarbetare skapar framtidens lönsamma företag. Vi behöver vara kreativa, kunna använda humor och utnyttja att vi faktiskt i detta land har tillgång till en mångfald av arbetskraft, tankar och kompetenser, säger Lisbet Duvringe som har bloggen http://hrochledarutveckling.wordpress.com.

Lisbet menar att 80- talister och 90- talister har stora möjligheter att som ledare påverka arbetsmiljöfrågor och bygga framgångsrika hållbara team genom ett hållbart ledarskap som hon kallar ”Grönt Ledarskap” .

Lisbet är författare till två böcker som heter ”Tvärtom både och & lite till” samt ”Oväder i hjärnan”. Båda böckerna tar upp framtida tankar om hjärnans kapacitet på arbetsplatserna och hur vi kan kombinera humor som bjuder på det oväntade och kreativt ledarskap för att få hållbara medarbetare. Vi behöver vara lösningsfokuserade och fundera på vad arbetstagarna behöver för att kunna leverera. En balans mellan arbete och privatliv är en av framtidens stora utmaningar för unga ledare. Unga ledare anser att personliga egenskaper, mjuka värden, är viktiga och kan skapa en grund för större mångfald. Mångfald skapar kreativitet och kan dessutom få alla att tänka i nya banor.  I sin blogg tar Lisbet upp rekrytering och ledarutvecklingsfrågor, hon skriver på sin tredje och fjärde bok som vanligt tillsammans med Mike Florette.

En av böckerna är en iskall psykologisk thriller i Stockholmsmiljö, ”Droppen som bröt kamelens rygg”.Här blir chefer mördade, visar på sexuell frustation och vi får vara med om vad svaga psykopatiska makthungriga ledare kan ställa till med för sina anställda, säger Lisbet.

Andra boken heter ”Grönt ledarskap” och visar på vikt och värde av hållbart ledarskap, hållbara team och hållbar kommunikation i en organisation. Lisbet säger att hon som retoriker ville skriva en bok om relevans och hållbarhet med fokus på ledarskapet. En komplex roll med många möjligheter som det slarvas mycket med.  Många ledare utgår från sina privata behov och har inte förmågan att leda sina medarbetare så de håller länge i arbetslivet. Chefer avverkar ibland personal på löpande band på grund av sin okunnighet och leker chefer som om det var ett socialt experiment.

Vi har många som biter i hop på arbetsplatserna trots att chefen sagt att ”här är det högt i tak”, Flera vittnar om trakasserier, sjukskrivningar, mobbning och härskartekniker. Det behövs chefer och ledare som behärskar hållbar kommunikation med sina anställda, fråga vad de anställda behöver för att kunna prestera max och inte kasta ur sig dumheter att de behöver vara mer effektiva, eller ifrågasätta om de verkligen gjort det de ska. Många blir kränkta i onödan på sina arbetsplatser och kan inte leverera p g a dåliga chefer- det vill boken ändra på och den nya bloggen ger tips och tar upp frågor gällande HR och ledarskap.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor