fb


2012-05-02 15:14

Tulikivis nya brasugnar ger användaren fria händer

| Mer

Hus & Hem Kaita och Nietta är de senaste inredningsbrasugnarna i Tulikivis kaminsortiment. Med flexibla modullösningar och lätthanterliga funktioner är det tydligt att användarvänligheten står i fokus för de nya kaminerna.


Design som sprider värme och stämning
Konstnärsprofessorn Hannu Kähönen, som designat de nya kaminerna, har satsat på enkla och stilrena linjer när hon utvecklade Kaita och Nietta. Den tidlösa formgivningen ger brasugnarna en skandinavisk design och framhäver den antikborstade och naturligt grova täljstensytan.

– Täljsten är ett väldigt intressant och samtidigt utmanande material att jobba med. Det utstrålar en jämn och behaglig värme och är därför ett perfekt material för snygga och effektiva kaminer, säger Hannu Kähönen.


Modullösningar som ger inredaren fria händer
Både Kaita och Nietta kan placeras i hörn, vid en rak vägg eller mitt på golvet som en stämningsskapande rumsavdelare. Nietta i2X har en stor lucka som öppnas åt sidan och finns i fyra olika modeller. Kaminerna i Nietta i2X-serien går att få med eller utan integrerat vedutrymme. Nietta i1X (2 modeller) är en bredare modell som är försedd med en lättanvänd hisslucka som öppnas uppåt.

Kaitas konstruktion bygger på en modullösning som gör det möjligt att justera brasugnens höjd. Höjden utökas med en extra värmelagringsmassa som förlänger tiden då kaminen utstrålar värme. Bredvid inredningsbrasugnen Kaita kan man även montera en täljstensbänk under vilken man kan förvara ved. Kaita i2X finns tillgänglig i två höjder (4 modeller) och har en lucka som lätt öppnas åt sidan. Kaita i1X (5 modeller) är en lägre modell som är försedda med hisslucka som öppnas uppåt.

Lätta att använda
Kaita och Nietta är lättanvända inredningsbrasugnar och den automatiska luftregleringen sköter inmatningen av förbränningsluft i eldstaden och garanterar en vacker och ren förbränning. Allt som behöver göras är att fylla på med ved så är brasugnen redo att användas.Annonsbilliga resor